Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство  |  Здоров'я

Я проти тощо, щоб лікарі брали відпустки за свій рахунок, - Михайло Гичка

Головний лікар Львівської обласної клінічної лікарні Михайло Гичка проти того, щоб відправляти медиків у неоплачувані відпустки. Таку думку він висловив у ромові з кореспондентом Гал-інфо.

Михайло Гичка підтвердив, що дійсно, коштів медичної субвенції, яку цього року виділили Львівській області, до кінця року не вистачить. Водночас він переконаний, що гроші знайдуть.

«Торік на Львівську область виділили субвенцію в розмірі 1,3 млрд грн. Цього року – на 300 млн грн менше. Нам справді бракує 64 млн грн на заробітну плату, але я думаю, що ці гроші таки з’являться. Як голова профільної комісії Львівської облради я звертався до уряду, депутатів,  до прем’єр-міністра, коли він був у Львові.  Думаю, більше  того, впевнений, що до кінця року питання вирішиться. Можливо, буде менше закуплено обладнання, скоротять капітальні видатки, але заробітна плата  і енергоносії, тобто, захищені статі, будуть виплачені», - зазначив він.

Михайло Гичка запевнив, що на сьогодні заборгованості за заробітними платами немає .

Водночас він зазначив, що проти того, аби відправляти медпрацівників у неоплачувані відпустки: «Люди працюють, вони повинні зароблені гроші отримати».

 Нагадаємо, як повідомляло Гал-інфо, львівським медикам пропонують задля економії коштів на заробітну плату піти в неоплачувані відпустки тривалістю два тижні.  

«До кінця року на виплату заробітної плати бракує близько 60 млн грн. Це приблизно місячний фонд. На нашу думку, найменш болісним варіантом для всіх було би піти у відпустку на два тижні за свій рахунок... Цей крок дозволив би нам скоротити нестачу грошей до 30 млн грн. Щось, звісно, можна попросити і в держави, але ми також повинні зі свого оку піти на певні кроки», - зазначив у коментарі агенції директор Департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Богдан Чечотка.

Він запевнив, що наразі не йдеться про звільнення медиків, йдеться лише про відпустки в якості запобіжного заходу, щоб не довелося нікого скорочувати.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ