Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Як бібліотеки допомагають українським військовим на фронті і в шпиталях

У Львівському будинку офіцерів відбулася зустріч з бібліотекарями Львівщини на тему: Бібліотеки і війна".

На зустрічі зокрема були присутні директорка Львівської обласної бібліотеки для юнацтва Тетяна Пилипець, директор Львівської муніципальної бібліотеки Василь Кметь, військовослужбовиця та письменниця Олена Лотоцька, підполковник ЗСУ та письменник Володимир Тимчук, письменник і художник Андрій Гуменюк.

Модерувала зустріч Наталя Білута. Вона оголосила теми для обговорення, серед яких - роль літератури у реабілітації військових, війна як поштовх до мистецьких експериментів, обов'язок ветерана-письменника та інші.

Один з учасників зустрічі - полковник запасу, військовий журналіст, раніше – речник Західного регіонального медіацентру Міноборони у Львові Олександр Поронюк, у своєму виступі наголосив на важливій ролі бібліотек у підтримці українських військових як на фронті, так і в шпиталях.

Він розповів, що особисто бачив як солдати в шпиталях з задоволенням читають все, що потрапляє їм до рук. Книги допомагають їм повернутися до життя. Тому Поронюк дуже цінує тих, хто намагається будь-яким чином спілкуватися з пораненими військовими - приносити їм книжки, розмовляти.

Олександр Поронюк закликав присутніх бібліотекарів якомога частіше відвідувати військові частини та шпиталі, пропонувати командирам привозити письменників, істориків, вчителів для спілкування з солдатами. Адже література - це те "насіння", яке може дати добрі плоди у відновленні духу військових.

Таким чином, українські бібліотеки відіграють важливу роль у підтримці бойового духу армії під час війни. Книги та спілкування зі спеціалістами допомагають солдатам відновитися морально і повернутися до повноцінного життя.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ