Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Як голосувала нова Рада і хто "прогулював". ОПОРА

За перший місяць роботи Верховної Ради ІХ скликання найчастіше голосували “за” парламентарії від фракції “Слуга народу”, а кнопки “проти” найбільше натискали члени фракції “Європейська солідарність”.
Про це йдеться в аналізі першого місяця роботи Верховної Ради ІХ скликання, який провела Громадянська мережа “ОПОРА”, передає Укрінформ.

“Найчастіше “за” в парламенті голосують парламентарії з фракції “Слуга народу” (80,9%), “проти” – депутати з “Європейської Солідарності” (8,1%), “утримуються” – також депутати з “Європейської Солідарності” (20,4%)”, - йдеться у повідомленні.

Аналітики “ОПОРИ” встановили, що фракція “Опозиційна платформа — За життя” є лідером за показником неучасті в голосуваннях (52,4%).

Найменший відсоток пропусків під час голосувань зафіксовано в депутатів з фракції “Слуга народу” (4,1%), а найбільший – з “Батьківщини” (30,3%).

Як зазначають у “ОПОРІ”, серед депутатів, які найчастіше голосують проти лінії своїх фракцій, опинився експрезидент України та член фракції “Європейська Солідарність” Петро Порошенко і лідер виборчого списку партії “Голос” Святослав Вакарчук.

Загалом у вересні депутати 202 517 разів натискали на кнопки для голосування

“Найбільшу кількість голосів парламентарії у вересні віддали за проєкт Закону № 7203 “Про внесення змін до статті 80 Конституції України (щодо недоторканності народних депутатів України)”. Його підтримали 373 депутати”, - повідомляють в “ОПОРІ”.

Зазначається, що 465 законодавчих ініціатив отримали 226 голосів і більше.

Як інформують в “ОПОРІ”, у вересні у Верховній Раді зареєстровано 523 законопроєкти. 466 з них ініціювали народні депутати (89,1%), 34 – Кабінет Міністрів (6,5%), Президент – 23 (4,4%).

У 13,5% випадків народні депутати розглядали законопроєкти за скороченою процедурою, яка дає можливість відійти від певних етапів, що є обов'язковими при повному розгляді проєкту закону.

“У вересні депутати 1 541 раз виступали у Верховній Раді. Загальний час їхніх виступів складає майже 31 годину”, - повідомляє “ОПОРА”.

Зокрема, найдовше з промовами у Верховній Раді виступав голова Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев (член фракції “Слуга народу”). Загальна тривалість його виступів – 1 год. 6 хв. 52 с. На другому місці депутатки “Європейської Солідарності” Ніна Южаніна (1 год. 2 хв. 45 с.) та Ірина Геращенко (47 хв. 38 с). П'ятірку лідерів замикають Тарас Батенко (47 хв. 10 с.) з депутатської групи “За майбутнє” та перший заступник Голови Верховної Ради України Руслан Стефанчук (47 хв. 10 с.). Далі йдуть спікер Верховної Ради Дмитро Разумков, депутат з “Батьківщини” Сергій Соболєв, два депутати з “Опозиційної платформи – За життя” Нестор Шуфрич та Михайло Папієв, а також Роксолана Підласа (“Слуга народу”).

За даними “ОПОРИ”, у вересні депутати 1 541 раз виступали у Верховній Раді. Загальний час їхніх виступів складає майже 31 годину.

Повідомляється також, що протягом вересня депутати працювали в сесійній залі парламенту 8 пленарних днів. За місяць роботи народні депутати підготували 289 депутатських запитів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ