Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Як львівські школярі вдосконалюються свої знання у польових умовах

Для львівських школярів організовують вишкіл у Карпатах: три дні діти практикуються у уміннях військової тактики та медицини, вчаться працювати в командах та проводять багато часу на свіжому повітрі. Про це інформує ЛМР.
Фото: ЛМР

Військовий вишкіл у Карпатах – це навчально-польові збори для учнів 10-11 класів, які проходять навчання у центрах національно-патріотичного виховання. Тут школярі проходять навчання з медичної, тактичної, інженерної та мінно-вибухової справи. Також учні можуть випробувати свої можливості на смузі перешкод.

«Це підсумок викладання предмету «Захист України» в наших центрах національно-патріотичного виховання. Всі центри починають такі регулярні виїзди. Переконані, що діти багато почерпнуть з таких навчань в Карпатах», – зазначає Андрій Закалюк, начальник управління освіти Львівської міської ради.

«Тут учні знайомляться, співпрацюють, вчаться комунікувати один з одним і виконують завдання максимально наближені до військових, які зараз відбуваються на сході країни, але з поправкою на те, що це діти», – пояснює Павло Башко, інструктор з тактичної підготовки центру національно-патріотичного виховання.

Планується, що впродовж травня проведуть 6 таких триденних виїздів, в яких візьмуть участь близько 700 учнів.

«Ми не знаємо, який у нас “сусід”, що і коли вони можуть зробити. Навіть, якби його не було, після нашої перемоги, я хочу, щоб такі центри залишилися тому, що в цивільному житті це також може допомагати», – ділиться Максим, учень школи № 36.

Нагадаємо, на території Львівської громади вже працює 9 центрів національно-патріотичного виховання.
 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ