Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Економіка України втратила більше жінок, аніж чоловіків - Центр економстратегії

У Центрі економічної стратегії заявили, що приблизно 1,5 млн жінок, які до вторгенння працювали в Україні, зараз живуть за кордоном. І це більші втрати для української економіки, ніж чоловіки, які пішли в ЗСУ.

Такі дані озвучив виконавчий директор Центру Гліб Вишлінський під час дискусії в медіацентрі "Україна".

Вишлінський зазначив: якщо порівняти число 1,5 млн (жінок) із кількістю чоловіків, які виїхали, загинули, втратили працездатність, працюють в Силах оборони, але не працюють на створення доданої вартості в економіці — українська економіка, можливо, втратила менше чоловіків, ніж жінок.

Науковець, CEO групи компаній Advanter Group Андрій Длігач на зустрічі в медіацентрі додав, що наразі заповненість вакансій у бізнесі становить 74%, а до повномасштабного вторгнення — 92%. Ці показники є одним із чинників, які впливають на збільшення інфляції.

Згідно з аналізом Опендатаботу, у 2023 році жінки в Україні відкрили щонайменше 154 тисячі нових ФОПів та очолили понад 10 тисяч нових компаній. Це більше за половину від загальної кількості відкритих бізнесів. За перший квартал 2024 року жінки заснували 43 554 нових ФОПів. Це теж більш ніж половина — 59%.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ