Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Як подбати про онлайн-захист дітей під час карантину

Як повідомили у прес-службі Міністерства цифрової трансформації України, з’явилась серія відеороликів освітнього проєкту #stop_sexтинг для батьків і дітей.

Освітній проєкт StopSexting за підтримки Мінцифри, уповноваженого з прав дитини Миколи Кулеби та компанії "Kyivstar" опублікував серію відеороликів про кіберзахищеність дітей.

  • Два фронти захисту дітей
  • Інтимні селфі вашої дитини
  • Порно у дитинстві
  • Він просить мене надіслати оголене фото

Освітні відео присвячені питанням захисту дітей в Інтернеті — від того, як убезпечити дитину від перегляду порнографії та регулювати її час в онлайні, до того, як діяти, якщо відвертий контент став об’єктом розповсюдження.

Потреба в такому контенті особливо актуалізувалася з початком карантину. Розв'язання фінансових проблем, влаштування віддаленої роботи, пошук масок із дезінфекторами та закупівля продуктів — всі ці задачі змушують доросле покоління нехтувати правилами батьківського контролю.

Крім того, через карантин у підлітків з’явилось більше вільного часу і виникла нестача спілкування з однолітками. Вони все більше проводять час в Інтернеті та частіше спілкуються з незнайомцями, наражаючи себе на небезпеку. А також неконтрольовано дивляться безліч контенту, включаючи сцени насильства і порнографію.

Дивіться відеоролики освітнього проєкту #stop_sexтинг за посиланням.

Дізнатися більше можна за посиланням.

Нагадаємо, раніше Гал-інфо писало, як правильно розповісти дітям про коронавірус.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ