Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Як правильно плести сітку: основні правила маскувальної сітки

Маскувальні сітки допомагають замаскуватись від очей ворога, тому є кілька основних вимог, аби зробити їх дійсно ефективними.

Сітки зазвичай роблять 5 на 6 метрів – для техніки. Та 1,5 на 10 метрів – для окопів, укріплень та бліндажів, повідомляє ЛОДА.

Не можна використовувати блакитні, червоні, помаранчеві, рожеві або інші яскраві відтінки. Всі кольори повинні бути приглушені. З матеріалів краще обрати бавовну, оскільки синтетичні тканини плавляться при нагріванні та можуть завдати шкоди бійцями, які будуть ховатися під сітками.

Перед плетінням сітку треба добре натягнути. Починаємо з вузлика, а далі плетемо змійкою. В залежності від розміру комірки, обходимо 1-2 квадратика на сітці. Смужки для плетіння варто нарізати шириною 3 сантиметри та близько метра у довжину.

Фото з мережі інтернет

Не можна робити довгих прямих ліній. Це впадає в очі. Краще петляти, робити змійку. Коли смужка закінчується, то її кінчик теж зав’язуємо на вузлик. Дуже важливо плести саме «змійкою», а не в’язати так звані «вузли», адже через них сітка виходить важкою, особливо, якщо тканина намокне.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ