Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Як правильно вибрати взуття для жінок

Сучасна людина змушена економити власний час, адже швидкоплинний ритм життя не дозволяє затримуватися на одному місці. Саме з цієї причини модні тенденції теперішньої епохи припускають поєднання стилю і комфорту, причому в останні роки комфорт виходить на перше місце.

Говорячи просто: модний одяг має бути зручним. Те ж саме стосується і модного взуття. Ознайомитися можна на сайті https://shafa.ua/uk/women/zhenskaya-obuv.

З цієї причини в останні роки однією з найпопулярніших і практичних сучасних моделей залишається спортивне взуття - кросівки. Варто зауважити, "спортивним взуттям" кросівки можна назвати мабуть тільки з натяжкою. Ці зручні, легкі, функціональні пари давно вже прийнято поєднувати з діловим одягом, сукнями і навіть деякими вечірніми нарядами. Взути кросівки в офіс - вже давно не моветон, тому мати пару-трійку кросівок в гардеробі звикла кожна жінка. Про те, як правильно вибрати пару взуття в інтернеті і не помилитися і піде мова.


Розмір


Здавалося б, кожна жінка прекрасно знає власний розмір взуття - що тут думати? Однак, все далеко не так просто. Ортопеди рекомендують при виборі кросівок і кедів брати пару на 0,5 см більше, ніж довжина вашої стопи. По-перше, в процесі ходьби нога має властивість набрякати, а значить збільшується в розмірах. По-друге, це дозволить знизити ризик появи попрілостей, мозолів і інших шкірних неприємностей. У момент примірки просто вставте великий палець руки за п'яту взуття: якщо він поміщається, сміливо купуйте пару. Якщо ж ні - попросіть на примірку розмір більше попереднього.


Форма


Ще одне правило, яке варто знати замовляючи взуття в інтернеті, або приміряючи в магазині: верхня частина повинна облягати поперечний звід стопи ідеально. Чому це важливо? Тому що в разі вибору занадто великий повноти взуття підвищує ризик вивихнути кісточку, і це стосується не тільки спортивних тренувань, а й простий повсякденного носіння.


Пошиття


Вкрай важливий фактор - пошив моделі. Уважно подивіться на кросівки: на скільки якісно нанесений клей, чи є запах від пари, наскільки рівні рядки? Часом, побачивши сподобався фасон і забарвлення, ми геть забуваємо про те, що взуття повинна бути відповідної якості. Заздалегідь переконайтеся, що устілка знімна і ви легко можете доглядати за внутрішньою частиною кросівок.


Зверніть увагу на присутність супінатора. Якщо він є - значить в такій парі ви зможете багато знаходиться на ногах, голеностоп буде менше втомлюватися, а навантаження на стопу розподіляється пропорційно.


Ціна


Як свідчить знаменита істина - скупий платить двічі. Природно, краще купувати взуття відомих світових брендів, яка відрізняється якістю і стійкістю до зносу. Але вартість фірмових жіночих кросівок часом буває досить велика. В цьому випадку заощадити можна відстежуючи розпродажі взуттєвих магазинів, шукати брендові кросівки в стоках або інтернет-магазинах. Багато людей продають свою фірмову не нову взуття в хорошому стані, і купити таку пару - теж варіант заощадити.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ