Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Як пройшов архвікенд у Пліснеську: фоторепортаж

Вихідними в Історико-культурному заповіднику «Давній Пліснеськ» відбувся перший «Археологічний вікенд», повідомляють в ЛОДА.
Фото - ЛОДА
Фото - ЛОДА
Фото - ЛОДА

Усі охочі мали нагоду пізнати таємниці давнього міста, захованого під землею, ознайомитись з ремеслами й промислами наших слов’янських предків, спробувати себе у ролі шляхетних лицарів, поринути в атмосферу середньовічного життя. 

Однією із найцікавіших атракцій стала археологічна пісочниця — діти відчули себе справжніми археологами, розкопуючи прототипи знайдених раніше експонатів професійними інструментами. 

«Основна складність промоції пам’яток археології у тому, що їх не видно, вони під землею! Тому ми стараємось оживити пам’ятку: відбудували хижу, відтворюємо ремесла, реконструюємо знахідки. Щоб можна було побачити посуд, з якого їли, ті ж побиті глиняні глечики, доторкнутись до обладунків, постріляти з лука… Все це створює живу атмосферу — виходить такий музей під відкритим небом. Люди радіють, що можуть відвідати пам’ятку, а особливо — діти. В них починає працювати уява, вони переймають емоції, співпереживають нашому минулому», — розповідає про важливість проведення події організатор заходу, працівник заповідника та голова ГО «Чорна Галич» Ярема Іванців.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ