Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

Як рятуватися від сонця, - поради від міністра

Очільниця Міністерства охорони здоров'я України Уляна Супрун на своїй сторінці у Фейсбук дала кілька корисних порад як захистити себе у спеку

Отож, поради від Уляни Супрун: 

"Припікає не лише в коментарях у facebook, але й на вулиці! Не забувайте, що сонце корисне для нас лише в розумних межах. Ультрафіолетове випромінювання та спека можуть бути шкідливими для здоров’я.

Надмірне перебування на сонці є одним з факторів ризику розвитку раку шкіри (https://mayocl.in/2EvbSnp). За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, близько 3 мільйонів випадків раку шкіри діагностується по всьому світу щорічно (https://bit.ly/1CVpJQu).

Тож обов’язково наносьте сонцезахисний крем щоразу, як виходите на вулицю. Фонд раку шкіри рекомендує кожному, незалежно від кольору шкіри, використовувати сонцезахисний крем не тільки в період спеки, але й протягом всього року (https://bit.ly/2JViHQZ).

За рекомендаціями Американської академії дерматології, користуйтеся сонцезахисним засобом з SPF (Sun Protector Factor) не менше 30. Це може бути крем, гель, спрей тощо (https://goo.gl/F1tRdo).
Наносити його краще за 30 хвилин до виходу на сонце.

І також пам’ятайте про базові правила захисту під час спеки:

- Знаходьтеся якомога менше на сонці, особливо, в найбільшу спеку (з 11 до 16 години)

- Будьте обережні з засмагою. Ми асоціюємо її зі здоровим та красивим виглядом, насправді ж, засмага є ознакою того, що шкіра постраждала від ультрафіолетового випромінювання і намагається “захиститись”.

- Носіть капелюх, одяг з довгими рукавами й штани для захисту від сонячних променів

- Будьте уважні біля водойм та на пляжі. Поверхні відбивають сонячне проміння, що збільшує шанс отримати опіки

- Уникайте відвідування соляріїв. Існують дослідження, що додаткове ультрафіолетове випромінювання підвищує ризики отримання раку шкіри (https://goo.gl/HUPJhz)

- Регулярно перевіряйте шкіру (родимки, веснянки) та повідомте про зміни своєму лікарю

- Пийте більше води

- Не залишайте дітей у закритих автомобілях

Будьте уважними до людей, що поруч, особливо у громадському транспорті. Чутливим до спеки людям може знадобитися ваша допомога. Краще завжди мати при собі пляшку води".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ