Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Як сплачувати карткою ЛеоКарт за пересадку своїх попутників

Із 12 липня у громадському транспорті Львова працює безоплатна пересадка для всіх пасажирів з ЛеоКарт. Ця послуга поширюється і на квитки за попутників, якщо оплата здійснюється міською транспортною карткою – загальною, студентською, учнівською, чи пільговою. Для цього у кожному транспортному засобі, в який здійснюється пересадка в межах 40 хв, власник ЛеоКарт повинен валідувати і відповідну кількість додаткових квитків за друзів, - повідомляє ЛМР.

Загалом однією ЛеоКарт можна максимально завалідувати три додаткові квитки за попутників, крім валідації проїзду власника картки.

Вартість одного додаткового квитка складає 13 грн. Тож на ЛеоКарт, зокрема на пільговий, повинен бути необхідний залишок коштів для оплати додаткових квитків.

«До прикладу, ви пільговик чи учень і їдете з двома друзями. Ваша поїздка – безоплатна, а двох друзів – 26 грн (13 грн +13 грн). Тож у цьому випадку з балансу ЛеоКарт спише 26 грн.

Якщо на балансі картки не буде коштів, є можливість здійснити валідацію одного квитка за рахунок депозитних коштів ЛеоКарт. Після цього картку буде заблоковано у системі е-квитка до її поповнення», – пояснюють в ЛКП «Львівавтодор».

Загалом пасажирам, які планують здійснювати пересадкові поїздки, рекомендують мати на рахунку ЛеоКарт кошти для валідації у кожному транспортному засобі. Адже у разі відсутності зв’язку між транспортом та центральним сервером, система може резервувати кошти на ЛеоКарт не тільки за першу валідацію, а й при пересадці. Однак вночі система підсумує інформацію про всі поїздки за день і якщо пасажир  встиг змінити громадський транспорт і зареєструватись до 40 хвилин, то з рахунку спише кошти за як за одну поїздку. Або – із врахуванням квитків за попутників.

Нагадаємо, безкоштовна пересадка не доступна пасажирам, які оплачують проїзд банківською карткою (15 грн/поїздка) чи готівкою (20 грн/поїздка).

До слова, на сьогодні у громадському транспорті Львова 65% пасажирів валідують проїзд загальними та персоналізованими ЛеоКарт. Мешканці придбали та оформили понад 390 тис. транспортних карток.

Всю детальну інформацію щодо купівлі/оформлення ЛеоКарт, перевірки та поповнення балансу можна знайти на сайті.

Інструкція як оплатити за додаткового пасажира – тут.

Детальніша інформація про безоплатну пересадку у громадському транспорті Львова – тут.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ