Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Як телеканал Setanta в погоні за грошима "кинув" шанувальників Formula-1

Нагадаємо, вчора відбулася гонка Гран Прі Нідерландів, серед автомобілів класу Formula 1, яку в Україні повинен був транслювати телеканал Setanta Sports.

Зазначимо, Setanta Sports міжнародний телеканал, який володіє правами на трансляцію перегонів Formula 1 в Україні. Трансляції зокрема відбуваються на двох телеканалах Setanta Sports та Setanta Sports+, які присутні в кабельних мережах та онлайн медіасервісах в спортивних пакетах підписки.

Однак останнім часом Setanta Sports, активно створює власну стримінгову платформу з власними пакетами платної підписки. Відповідно компанія почала обмежувати трансляції рейтингових подій на своїх телеканалах, і проводить їх трансляції виключно на власній OTT платформі. Відповідно в Setanta Sports закликають охочих долучитись до перегляду спортивних подій, встановлювати їх додаток та оформляти додаткову підписку.

Першими, хто попав під такі недобросовісні дії компанії стали шанувальники автоперегонів Formula 1, трансляції якої все частіше зникають з загальнодоступних каналів і переїздять на платформу Setanta Sports.

1/1

Не виключенням стала й вчорашня гонка Гран Прі Нідерландів, трансляція якої не зважаючи на те, що була анонсована на каналі Setanta Sports+ в останній момент, без попередження користувачів, які оформили підписки на стрімінгових сервісах типу MEGOGO, була замінена на нарізку кращих голів англійської Прем'єр-ліги з 2019 року, а згодом на матч 3-го туру УПЛ між "Кривбасом" та "Львовом".

Також Setanta видалила свій власний допис у твіттері, в якому анонсувала, що трансляція Формули-1 пройде не тільки на сервісі, а й на телеканалі.

1/1

Такі дії монополіста з трансляції Formula 1, неабияк обурили багатотисячну аудиторію вболівальників, які залишились без змоги переглянути анонсовану трансляцію автоперегонів, за які фактично сплатили кошти. Користувачі обвалили рейтинг програми Setanta Sports в Google Play. Та засипали скаргами її сторінку у Facebook.

Спочатку в компанії не реагували на скарги глядачів, і рекомендували для перегляду оформити додаткову передплату на платформу Setanta Sports та встановити відповідний додаток. Потім зважаючи на резонанс події пообіцяли з'ясувати чому не запланували трансляцію. І нарешті ввечері "розродились заявою", що трансляція автоперегонів Formula - 1 була відсутня, тому, що її замінили матчем "Кривбас" - "Львів", який було присвячено пам’яті загиблих ультрас клубу. Свою заяву компанія підсолодила гаслом "Слава Україні!". Яким чином футбольні вболівальники мали дізнатись про трансляцію футболу замість автоперегонів, в компанії не пояснили.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ