Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Як у Львові минув Тиждень сталої енергії. Відео

Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
1/5
У Львівській громаді завершився Тиждень сталої енергії. Впродовж 6-10 листопада діти та дорослі висаджували дерева, створювали котячий будиночок із зеленим дахом та навіть модернізували велосипеди, аби показати, як виробляється енергія, - інформують у міській раді Львова.

Загалом до заходів, які організували у мерії, долучилось 70 тисяч львів’ян.

У подіях взяли участь дошкільнята, учні шкіл і закладів професійної освіти, студенти та навіть голови ОСББ. Цікаво, що за свою активність учасники отримували цінні призи-подарунки: квитки у Музей науки, сонячні панелі, павербанки, ігрові набори на тематику альтернативної енергетики.

Однією з найцікавіших подій було створення котячого будиночка із зеленим дахом. Учні 6-7 класів разом з фахівцями збудувати комфортне екологічне житло для котиків і встановили його у міському просторі міського садівництва та городництва «Розсадник». Дах особливий тим, що складається з багатьох шарів і утримує в собі воду, яку можна використовувати повторно. 

Нагадаємо, мета проведення Тижня сталої енергії – поширення обізнаності про використання відновлювальних джерел енергії, підвищення енергоефективності та збереження навколишнього середовища серед дітей та молоді, покращення кліматичної ситуації через зміцнення екологічної та енергетичної свідомості вже з дитинства.

«Ми проводимо такі тижні вже багато років і щоразу намагаємось придумати все цікавіші події, щоб популяризувати серед львів’ян енергоефективність, сталий розвиток, екологічну свідомість. Минулий опалювальний сезон показав, що це корисні навички, то радію, що цей тиждень охопив так багато людей – майже 70 тисяч», – каже Дмитро Пфістер, керівник відділу енергоменеджменту та координатор Тижня енергії.

Важливо, що цей Тиждень є повність безплатним для міста, всі події проводять за підтримки партнерів: GIZ, АЕМУ, ЛВПУ КТБ, Го «Плато».

Організатори: відділ енергоменеджменту та управління освіти Львівської міської ради.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ