Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Як українцям тепер потрапити до Польщі: посольство дало роз'яснення

З 17 грудня 2021 року набувають чинності зміни щодо перетину кордону для громадян, що прибувають до Республіки Польща з-поза меж Європейського Союзу (у тому числі з України).
Фото Гал-інфо

Про це інформує пресслужба Посольства України у Польщі.

Під час перетину кордону подорожуючі мають надати представникам Прикордонної служби Республіки Польща результати негативного діагностичного тесту на SARS-CoV-2, польською або англійською мовами, зробленого не раніше ніж за 24 години до перетину кордону, рахуючи від часу, коли було отримано результат тесту.

Якщо Ви прибуваєте в Республіку Польща літаком – Ви можете здати тест (в тому числі в аеропорту) упродовж 3-х годин від часу перетину кордону. Негативний результат тесту звільняє від обов’язку відбуття карантину. Ті, хто подорожує наземним транспортом з України чи пішки повинні пройти тест в Україні.

Ця вимога стосується зокрема вакцинованих осіб.

Від тесту звільняються:

  • особи, що складають іспит у восьмому класі, державний випускний іспит (матура) та їх опікунів;
  • діти до 5 років;
  • категорії осіб визначених у п. 1 §3 Положення Ради Міністрів Республіки Польща про встановлення обмежень та заборон у зв’язку з епідемією (зокрема водії та члени екіпажів авіа-, залізничних, судноплавних і вантажних автотранспортних засобів, внутрішніх водних і морських шляхів, екіпажів поїздів – у зв’язку з виконанням професійної діяльності);
  • діти, що відвідують дитячі садочки на території Республіки Польща та сусідніх держав у супроводі опікунів;
  • учні, що відвідують школи на території Республіки Польща та сусідніх держав у супроводі опікунів;

Особи, що не нададуть представникам Прикордонної Служби Республіки Польща негативний результат тесту матимуть відбувати обов’язковий карантин.

Наявність негативного результату тесту не звільняє невакцинованих осіб (та осіб, що щеплені вакцинами не дозволеними на території Європейського Союзу) від проходження 14-денного карантину.

Рішення про перетин кордону приймає Прикордонна Служба Ресрубліки Польща.

Зазначені обмеження діятимуть до 31 січня 2022 р.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ