Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Як в «Сінево» знущались з клієнта

Понад п’ять разів родині львів’янки З.О. довелось навідуватись в лабораторію «Сінево», щоб отримати результати дослідження грудного молока. «У мене склалось таке враження, що з нас просто знущались, або ж це нечуваний непрофесіоналізм і недбальство», – зазначила в коментарі Гал-інфо львів’янка.

Зокрема, львів’янка розповіла таке.

«7 липня ми звернулись за консультацією в лабораторію «Сінево», що у Львові на вул. Личаківський. Показали скерування лікаря.  Нам повідомили, що забір молока ми повинні зробити самі, розказали, як правильно діяти, дали два запаяні у целофан набори  (на кожну грудь). Такий набір – це  колба із драглистим наповнювачем і пластмасовий стержень і з пучком вати на кінці.  Пояснили: слід націдити молоко на вату і стержень – у колбу.

Так і вчинили. Зібраний таким чином матеріал передали 8 липня в лабораторію «Сінево», що на Сихові на проспекті Червоної  Калини. Заплатили за два дослідження «Бакпосів молока + антибіотикограма» понад 500 грн.

 Результати мали бути орієнтовно готові  14 липня.  Однак 11 липня прийшла есемеска – запрошення на повторний забір матеріалу.

 12 липня ми знову в «Сінево».  Дівчата на рецепшені нічого додатково не пояснили. Мовляв, вони тільки забирають матеріал, а дослідження проводять десь там. «Гроші ви берете?». «Ми». "Тоді дзвоніть десь туди і з’ясовуйте?». Побігли – прибігли. Кажуть – «забракло матеріалу».

На місці телефонуємо самі на гарячу лінію «Сінево». Замість конкретної відповіді ще раз прослухали інструктаж, як правильно забирати грудне молоко. Виявляється, треба зцідити 30-50 мл молока. Питаємо, як це зробити, якщо «Сінево» видає колбу і стержень з ваткою. Як на цю грудочку вати зцідити 30-50 мл молока? Це ж 5 кубіків? Без відповіді. Мовляв, така процедура і дотримуйтесь її. Крапка.

Знову видають два набори: у кожному - колба і стержень. Пишемо скаргу і того ж дня, тобто, 12 липня, приносимо «свіжий» матеріал.

Наступного дня, 13 липня, очам не віримо, та сама есемеска – запрошення на повторний забір матеріалу.

Приходимо вп’яте. Німа сцена. Але тепер нам без зайвих слів видають два стограмові контейнери. Націджуємо по вінця свіженького молочка і шостий раз біжимо у «ріднесеньке» «Сінево». Як до родичів.

18 липня есемеска – «ваше замовлення готове». Нарешті. 19 липня отримуємо письмовий варіант результатів дослідження. Проте це був не останній візит до «Сінево». Показуємо лікареві «набігані» результати.  «А де тут вказано, яка грудь?», - запитує він. Знову біжимо в «Сінево».   

У «Сінево», що на проспекті Червоної Калини, є книга скарг. Там нам відповіли на скаргу. І що ви думаєте, тепер вони все списали…  «на хакерську атаку». Вочевидячки, мали на увазі, вірус Petya, який у ті дні  атакував комп’ютерні системи України. За логікою «Сінево», найкращий захист від Petya, плачте програмісти, – це контейнери, в які справді можна зцідити 30-50 мл молока".

"Обов'язково напишіть про це. Я хочу, щоб в "Сінево" хоча б змінили процедуру цього дослідження, бо йдеться про здоров'я немовлят, коли кожен день на вагу золота, а вони морочать людям голову. І коли таке ставлення, то чи можна довіряти результатам їхніх досліджень?» - завершила розповідь львів'янка.

На сайті медичної лабораторії «Сінево» читаємо:

«Для успішної діяльності лабораторії «Сінево» ми визначили п’ять основних складових: cучасно обладнана лабораторія; професійний персонал; широка мережа лабораторних центрів; доступність діагностики; сервіс, наданий лікарю та пацієнту».  Однак судячи з історії львів’янки З.О. з дотриманням цих принципів у «Сінево» явно не все гаразд. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ