Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Як відмова від спиртного впливає на організм?

У наш час багато людей бажають вести здоровий спосіб життя, тому відмовляються від вживання алкогольних напоїв. "Країна здоров'я" дізнавалась, як відмова від алкоголю впливає на організм.
Зниження ваги, нормалізація цукру і холестерину
По-перше, спиртні напої дуже калорійні. По-друге, разом з алкогольними напоями ми, як правило, вживаємо велику кількість нездорової калорійної їжі. А по-третє, при вживанні алкоголю організм займається нейтралізацією токсинів, і на переробку їжі у неї залишається менше сил. Це призводить до накопичення жирової тканини.

При відмові від алкогольних напоїв ви нормалізуете і рівень холестерину, а також знизите ризики розвитку цукрового діабету. У той же час, як показують дослідження, алкоголь в малих дозах (150 мл сухого вина на день) сприяє зниженню холестерину і поліпшення обмінних процесів. Тут головне не зловживати.

Поліпшення роботи мозку при відмові від алкоголю

З одного боку алкоголь робить нас сонними ... Але це величезна помилка покладатися на келих вина або чарку коньяку як на снодійне. Дійсно, після вживання спиртного ви можете заснути, але це буде неспокійний сон. Ваш мозок не зможе належним чином відпочити. У підсумку, ранок буде важким, а запасу енергії не буде. До того ж, алкоголь діє як сечогінний, тому як слід відпочити вночі точно не вийде.

Порушення графіку сну, збій в роботі внутрішнього годинника організму і відсутність повноцінного відпочинку негативно впливає на нашу розумову діяльність. Тому ми не в змозі сфокусуватися і запам'ятовувати інформацію, особливо шкідливо для людей, що займаються розумовою діяльністю і відповідальними заняттями, що вимагають високої концентрації уваги.

Поліпшення зовнішнього вигляду

Це стосується чоловіків, які займаються спортом. Якщо ви ходите в спортзал, але в той же час любите випивати - ефекту від тренувань практично не буде. Алкоголь істотно сповільнює ріст м'язів, оскільки він перешкоджає синтезу білка і виробництву гормону росту - ключового компонента в системі відновлення м'язових тканин. До того ж, у любителів спиртного значно посилюються болі після тренувань.
Що стосується представниць прекрасної статі, то їм слід знати, що алкоголь - це найлютіший ворог вашої шкіри. Спиртне має виражений сечогінний ефект, позбавляючи шкіру вологи, прискорює процес утворення зморшок. Крім того, алкоголь погіршує засвоєння вітаміну А та С, які відіграють важливу роль у підтримці здорового вигляду шкіри.
Джерело: zdorovia.com.ua
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ