Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Як врятуватись від Сихівської дитячої поліклініки, – розповідь батьків

Записатись на огляд до дитячого невропатолога чи хірурга у Сихівській дитячій поліклініці, що обслуговує найбільший однойменний район Львова, неможливо. По-перше, - черга і вільних хвилин нема, по-друге, у штаті тільки один дитячий невропатолог і один дитячий хірург, і вони обоє їдуть у відпустку до серпня.

Про це Гал-інфо повідомила родина, у котрої на руках кількамісячна дитина. На їхнє питання, куди їм звернутись у такому разі, у реєстратурі відповіли  – «та куди хочете».   

І це ще не все. Як відомо, відповідно до медичної реформи, всі колишні терапевти в один момент стали сімейними лікарями-педіатрами, і навпаки, педіатри тепер – це сімейні лікарі-терапевти. Довіри до учорашнього терапевта, що за вказівкою Мінохорони здоров’я став педіатром, нема. На цей випадок у Сихівській дитячій поліклініці є аж один непідробний педіатр, але до нього «жива» черга.

Розповідь батька: «Приходимо, у нас на руках кількамісячне дитя, у коридорі перед кабінетом педіатра з десяток мам, біля них хмарка дітей, від 3 до 12 років,  іще дві геть дорослі школярки, усі маленьким хором кашляють, пчихають, втирають зашмаркані носи, біля вікна мама з одно- чи дворічною дитиною, нервово притискає її до грудей, перебуває у епіцентрі кашлю, бо боїться втрати чергу, дитина починає плакати, мама біжить шукати темний кут, щоб дати груди. Перше бажання – втекти з такої дитячої лікарні».

«Під час огляду педіатр повідомила, що батьки з дітьми до року мають право заходити без черги. Як це зробити практично, коли біля дверей кабінету чатує мобільна група роздратованих мам?», - питає батько.    

Один із лікарів  Сихівської дитячої поліклініки розповів, що тут на обліку 30 тисяч дітей, найбільша кількість для Львова, лікарів звільняють, залишився один хірург і один невропатолог, який приймає до 70 пацієнтів за зміну, зарплати мізерні. «Після реформи буде ще гірше», - спрогнозував лікар.

Сихівська дитяча поліклініка входить у структуру 4-ї комунальною міської поліклініки Львова. Гал-інфо телефонувало у приймальну. Безперервні короткі гудки. Тому просимо адміністрацію поліклініки надати конкретнішу відповідь, де можна отримати консультацію дитячого невропатолога чи дитячого хірурга? І чи не слід організувати роботу педіатра (а ще краще педіатрів) так, щоб не наражати дітей на небезпеку захворіти.

А начальника управління охорони здоров’я Львівської міської ради Володимира Зуба просимо якось навідатись до Сихівської дитячої поліклініки. Тут час спинився. З доби радянського союзу хіба що поміняли вхідні двері. Цього замало.        

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ