Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Як вибрати рушник

Рушник – справжній помічник на кухні, у ванній кімнаті, при прийнятті водних процедур, на відпочинку або на пляжі.

Його використовують у побуті, вибирають як подарунок на різні урочистості. Перш ніж замовити рушники, варто визначитися з їхнім призначенням та параметрами. Якісну продукцію від відомих виробників пропонує інтернет-магазин Bedroom. На покупців чекає широкий асортимент доступних за вартістю виробів, що мають дизайни на будь-який смак.

Як вибрати потрібний варіант

Здебільшого під час вибору звичного аксесуару звертають увагу на яскраве забарвлення або модний напис. Проте не менш важливо враховувати такі критерії, як:

    • склад (відсоток натуральних та штучних домішок);
    • щільність волокон;
    • розміри;
    • стійкість барвників.

Ще один параметр – відомість виробника. Зазвичай популярні фірми строго контролюють якість продукції.

Основні різновиди рушників

Варіанти для кухні мають невеликі розміри, переважно виконані з практичних тканин, що добре поглинають вологу. Для лазні важливий розмір, а для пляжу – швидкість висихання. Розглянемо докладніше основні різновиди текстильної продукції:

  1. Кухонні «помічники». Їх можна купити як окремо, так і в наборі. Вони відрізняються за міцністю матеріалу, практичністю експлуатації. Рушники для кухні виробляють із натуральних (льон, бавовна, бамбук), сумішевих або синтетичних тканин. Головною умовою є швидке поглинання вологи. Оптимальний розмір – 40х60 або 40х70см. Щільність тканини дорівнює 150–250 г/м2.
  2. Банні рушники. У складі може бути натуральна або сумішева тканина. Вироби для лазні розрізняють за висотою ворсу. Оптимальна швидкість поглинання відповідає довжині ворсинок близько 5 мм. Щільність поглинання вологи коливається від 400 г/м2 до 500–600 г/м2. Варто вибирати вироби, що мають більшу вагу, адже синтетика завжди легша за бавовну.
  3. Моделі для пляжу, басейну універсального призначення. Це вироби розмірами 100х150 або 100х170 см. Вони можуть мати двосторонню поверхню та жорсткий край для підтримки форми. Відрізняються яскравим принтами та кольорами.

Існує кілька вагомих вимог до текстилю індивідуального призначення. Наприклад, красиві рушники великих розмірів для лазні треба вибирати зі м'якого, але якісного набивного матеріалу. Така річ не перетвориться на жорстку ганчірку, прослужить довго.

Іншим важливим критерієм є відповідність стандартам гігієни та безпеки. Це особливо важливо через безпосередній контакт речі з тілом та часту експлуатацію в побуті. Рекомендуємо звертати увагу на натуральність тканини. 100% бавовна або бамбук характеризуються відмінними експлуатаційними властивостями. Чудово себе зарекомендували тканини з синтетичними домішками.

Остатнім, але не менш важливим питанням є дизайн. Можна вибрати однотонне або яскраве виконання, наявність принтів та декоративних елементів. Текстиль відносять до найбільш поновлюваних речей, адже мода на них є такою ж актуальною, як і на одяг.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ