Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство  |  Волинь

Як з бюджету Львова фінансують антиукраїнські сили

Львів надає фінансову підтримку у розмірі 45 тис. грн з бюджету міста Організації ветеранів України. Депутат Тарас Чолій вважає, що діяльність цієї організації є відверто антиукраїнської. Сьогодні, 17 травня, під час засідання сесії Тарас Чолій звернувся з цього приводу до міського голови Львова Андрія Садового з проханням, пояснити чому за кошти львів’ян фінансують антиукраїнські сили, передає кореспондент Гал-інфо.

фото - Сергій Бобра, Гал-Інфо

«45 тис. грн з бюджету міста, тобто грошей платників податків, звичайних львів’ян, отримає цьогоріч Організація ветеранів України. Це підтверджує управління соціального захисту ЛМР. Почесним головою (а до 2017-го - фактичним керівником) організації є Петро Цибенко - багаторічний народний депутат України від Комуністичної партії. Відзначився тим, що голосував за диктаторські закони 16 січня 2014 р., лобіював прийняття «мовного» закону Ківалова - Колесніченка та підписав звернення до Сейму Республіки Польщі з проханням визнати геноцидом поляків події на Волині 1942-1944 років», - сказав Тарас Чолій.

Він також наголосив, що львівський осередок організації багато років очолює львівський комуніст Олександр Грубий (1931 р.н.).

«У жовтні 2014 р. в інтерв’ю виданню «Рабочая газета» він заявив: «То, что случилось в Украине, самый страшный вид войны, ибо это война с собственным народом. Это не только мое мнение. Так считает вся ветеранская организация». До сьогодні Львівський осередок Організації ветеранів України користується приміщенням за адресою вул. Київська, 4, яке є у комунальній власності», - наголосив Тарас Чолій.

Ще однією сумнівною організацією, за словами Тараса Чолія, якою «опікується» міська влада, є всеукраїнська молодіжна організація «СВІМ».

«Співзасновником та почесним головою організації є народний депутат України від «Опозиційного блоку» Ігор Шурма. В Програмі національно-патріотичного виховання у м. Львові на 2017-20 р. на цю сумнівну  організацію «СВІМ» передбачено з бюджету 120 тис. грн», - заявив Тарас Чолій.

Відтак Тарас Чолій вимагає публічно пояснити, чому структурні підрозділи, які підпорядковані Львівській міській раді, співпрацюють з відверто антиукраїнськими організаціями та погоджують виділення коштів з бюджету міста на їх фінансування.

«Ці організації, на мою думку, становлять загрозу національній безпеці та територіальній цілісності України», - наголосив Тарас Чолій.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ