Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Яка ситуація у Дрогобичі з виплатою зарплати медикам?

У понеділок, 9 грудня, у Дрогобицькій Ратуші відбувся брифінг щодо ситуації із виплатою заробітної плати медикам вторинного рівня. Про це повідомили у прес-службі Дрогобицької міської ради.

Спікерами брифінгу виступили начальник відділу охорони здоров`я ДМР Володимир Чуба та начальник фінансового управління ДМР Оксана Савран.

«40 % державного забезпечення функціонування сфери охорони здоров`я міста ми не можемо забезпечити з міського бюджету, адже це 38 мільйонів гривень на рік. І саме стільки охорона здоров`я міста недоотримує щороку», — зазначила під час брифінгу Оксана Савран.

За словами начальника відділу охорони здоров`я Володимира Чуби, дефіцит коштів у сумі 38 мільйонів гривень був очікуваний ще на початку 2019 року. Виникла така проблема через те, що заклади охорони здоров`я Дрогобича надають медичні послуги мешканцям прилеглих територій і їх відсоток від загальної кількості пацієнтів становить 40%, а керівництво прилеглих територій кошти за пролікованих пацієнтів повертати відмовляється. Лише Дрогобицький район повернув 5 млн грн, а ще мав би повернути орієнтовно 29 млн грн. Також боргує і Трускавець, Борислав та інші прилеглі території.

«Зараз ми просимо Львівську ОДА забезпечити перерозподіл фінансових ресурсів територій і дати кошти тим територіям, які звітують про пролікованих хворих», — наголосила Оксана Савран.

Щодо виплати зарплат медикам, то начальник відділу охорони здоров`я ДМР Володимир Чуба зазначив, що 11-12 грудня медики отримають заробітні плати за кінець вересня та половину жовтня. Надалі вестимуть перемовини з керівництвом Львівської ОДА та Львівської обласної ради щодо перерозподілу коштів для виплати зарплат медикам Дрогобича.

До слова, прогнозований дефіцит на зарплату медикам Дрогобича вторинного рівня до кінця 2019 року становить 25 млн грн.

Нагадаємо, що Маркіян Мальський серед найуспішніших керівників областей України.

Детальніше у відеосюжеті.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ