Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Політика

Маркіян Мальський серед найуспішніших керівників областей України

Інтернет-ресурс “Деловая столица” вчергове підготував рейтинг успішності голів областей України. До п’ятірки найкращих увійшов і очільник Львівської ОДА Маркіян Мальський.

Як повідомляє “ДС”, до першої п'ятірки лідерів рейтингу входить голова Львівської ОДА Маркіян Мальський. Він набрав 49 балів. На посаді Маркіян Маркіянович з 5 липня. Відтоді область досягла чимало успіхів. Зокрема, вона входить до четвірки кращих за загальною площею нового житла на тисячу мешканців. А а також серед п’яти регіонів з найбільшою загальною площею нових нежитлових будівель на тисячу мешканців. Більш того — показник безробіття населення працездатного віку тут найнижчий.

Аналізуючи звіти та офіційну інформацію відповідних установ, ДС прийшла до висновку, що Львівщина залишається другою після Києва за динамікою чисельності штатних працівників.

Однак, за цим показником ситуація в області погіршилася: якщо в першому півріччі кількість працівників зросла на 0,1% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року (2018 року), то за підсумками трьох кварталів скоротилося на 0,2%.

Також на Львівщині погіршилась динаміка нефінансових послуг: у першому півріччі було зростання на 0,4% в ринкових цінах, а за підсумками трьох кварталів — вже падіння на 0,7%. За динамікою будівництва область опустилася з п'ятого місця на 14: якщо в першому півріччі будівельна продукція виросла на 39,5%, то за підсумками трьох кварталів — тільки-но на 20%. До того ж негативну динаміку продовжує демонструвати промисловість: падіння на 2,9% в січні-вересні і на 3% за підсумками десяти місяців.

Маркіян Мальський на інвестиційному форумі в Маріуполі.

Додамо, що від літа в Україні спостерігається падіння промислового виробництва: у червні — на 2,3% в порівнянні з тим же місяцем минулого року, в липні — на 0,2%, в серпні — на 1,7%, у вересні — на 1 , 1%, в жовтні — на 5%. Цим знівельовано весь приріст, досягнутий в січні-травні. За підсумками десяти місяців отримали скорочення промпродукції на 0,6%. Негативна динаміка зафіксована вже в 13 з 23 регіонів.

Окрім того, в 11 областях зменшився обсяг реалізованих нефінансових послуг, у восьми — скоротився обсяг освоєних капітальних інвестицій, в п'яти — впало сільгоспвиробництво і обвалився експорт товарів і послуг, в трьох — допущений відтік прямих іноземних інвестицій і впало будівництво.

Середньооблікова чисельність штатних працівників в Україні скоротилася в січні-вересні на 2,5%, а за підсумками десяти місяців — вже на 2,7%. Кількість працівників зменшилася у всіх регіонах, крім Києва.

Навесні відновили зростання заборгованості із зарплати. Протягом березня-вересня сума боргу зросла з 2,45 до 3,14 млрд грн, а на 1 листопада досягла 3,44 млрд грн. Це на 40% більше, ніж на 1 березня. Заборгованість перед працівниками збільшилася в усіх регіонах, крім чотирьох.

Все йде до того, що проблеми в економіці будуть наростати. І це спільна відповідальність всієї Зе-команди, включно з президентом, парламентською більшістю, урядом і голівами ОДА.

Нагадаємо, що “ДС” підсумувала показники соціально-економічний розвитку регіонів за три квартали. Методика була описана у публікації рейтингу за перше півріччя і залишається незмінною. Порівнюються показники 23 регіонів (без окупованих АРК і Севастополя та частково окупованих Донеччини та Луганщини) за 20 суспільно важливими критеріям. Усі цифри взяті з відомостей Держстату та його територіальних органів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ