Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Яка ситуація у Радехові під час карантину? Розповів голова Степан Рудницький

У коментарі журналістці Гал-інфо голова Радехівської РДА Степан Рудницький розповів про суспільні настрої у районі, враховуючи віднедавна запровадженні заходи карантину через пандемію коронавірусу COVID-19.

Загалом мешканці поставились з розумінням. Необхідні заходи підтримав і бізнес, хоча і були певні нюанси.

«Ми провели зустрічі з представниками торгівельних закладів, АЗС, з представниками аптечного бізнесу. Враховуючи, що діє ж заборона збиратись групами понад 10 осіб, тому ми старались проводити розмови локальні, оперативні з кожним сектором.

Щодо продовольчого забезпечення, то проблем станом на 16-17 березня не має. Зокрема, торгові мережі, магазини мають у достатку товарів першої необхідності.

Проте варто зауважити, що були певні питання щодо організації роботи на регіональному радехівському ринку, який працює щосереди та щонеділі. Там завжди багато покупців – щонайменше, то дві сотні. Тому відповідна комісія прийняла рішення про обмеження у функціонуванні цієї торгової точки.

Тож, відтепер і до 3 квітня ринок не працюватиме. Завдяки широко проведеній ефективній інформаційній кампанії, усі поставились з розумінням до призупинення роботи, зокрема і  підприємці, і покупці.

Ті ж заклади та установи, які продовжують функціонування, зобов’язанні дотримуватись санітарних вимог. У першу чергу працівників мають забезпечити антисептичними засобами.

Є також така норма щодо перебування в одному приміщенні до 10 осіб – цим теж не варто зневажати. Це здебільшого стосується громадських закладів харчування, де популярні комплексні обіди. Проте що стосується більш масових заходів – банкетів, наприклад, то тут наше рішення категоричне – від 16 березня діє заборона.

Більшість розуміючи свою відповідальність перед громадою та економічну недоцільність роботи у часі карантину за власною ініціативою призупиняють функціонування.

Щодо медичних засобів, то можу сказати, що в аптеках достатньо, як жарознижувальних препаратів, так і медичних масок. Проте, на жаль, мешканці вказують, на нестачу антисептичних засобів, які розібрали відразу, дізнавшись про карантин.

Районна влада і надалі через усі можливі засобу комунікації інформуватиме населення щодо карантину. Головне зберігати спокій і не піддаватись паніці", - розповів У коментарі журналістці Гал-інфо голова Радехівської РДА Степан Рудницький.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ