Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Які тюлі краще вибрати для захисту від сонця, але зберегти світло?

тюль від сонця який пропускає світло

Тюль може бути єдиним елементом декору віконних отворів. Або поєднуватися зі щільними шторами. Види тюлі розрізняються між собою за:

  • складом волокон, що використовуються для виготовлення матеріалу;
  • виду;
  • щільності плетіння;
  • декору.

Від цих особливостей і залежить їхній захист від сонця. Він може бути як незначним, так і суттєвим. Як захистити кімнату від сонця тюлем? Важливо зробити правильний вибір.

В асортименті компанії «Asler» ви зможете купити тюлі будь-яких фасонів. Тут ви знайдете широкий асортимент повітряних тканин. Вони чудово підійдуть для оформлення вікон різних форм та розмірів.

Матеріал тюлі і його рівень захисту від сонця

При виробництві тюлів можуть використовуватися різні матеріали. Кожен із них має свою щільність та здатність до пропускання світла. Тому важливо знати, який саме ефект ви хочете отримати. Зверніть увагу на такі види:

  1. Органза. Це напівпрозорий тюль від сонця з привабливим блиском. До складу такої тканини входять поліестерові або сумішеві волокна. Такі моделі поєднують щільність з легкістю та ошатним виглядом.
  2. Вуаль. Один із найпопулярніших видів тюлю. Вуаль менш прозора, порівняно з органзою. А також, пластична. Такі моделі добре підходять для вікон у невеликих та малоосвітлених кімнатах. Такий тюль чудово підійде для сонячної сторони.
  3. Сітчасте полотно. Через сітку, особливо велику, добре проходять світло та повітря. Сітчасте полотно підходить для вікон, що виходять на північ.
  4. Кисея. Це дуже тонка напівпрозора тканина. Достатньо пропускає сонячне світло. Тому часто використовуються не лише для оформлення віконних, а й дверних отворів. Саме такий тюль від сонця, який пропускає світло, підійде для добре освітлених кімнат.

Зважаючи на матеріал ви зможете визначитися, що саме вам би хотілось отримати. Вибір неймовірний – від легких і прозорих тюлів до таких, що мають сонцезахисний ефект.

напівпрозорий тюль від сонця

Чи впливає колір тюлі на захист від сонця?

Який тюль вибрати для яскравої кімнати? При виборі кольорового тюлю для яскраво освітлених кімнат слід враховувати, що найдовше зберігають початковий тон жовті тюлі. А найшвидше вигоряють блакитні та оранжеві тканини.

Декілька рекомендацій щодо вибору кольору тюлю:

  1. Для дитячої кімнати добре підходять напівпрозорі тюлі з яскравими принтами.
  2. У приміщеннях із вікнами на сонячну сторону краще використовувати досить щільний тюль холодних тонів. Він освіжає простір та створює відчуття прохолоди.
  3. Для оформлення віконних отворів, що виходять на північну та західну сторони, підходять легкі повітряні моделі з гарними світло- та повітропропусканням. Найкращі тони - теплі: персикові, золотисті, рожеві, жовті та помаранчеві.

Ефектні варіанти - тканини з градієнтом, у яких світлий відтінок поступово перетікає у темний тон. Тюль з ефектом затемнення з градієнтом може починатися із білого кольору.

Рекомендації щодо вибору

тюль з ефектом затемнення

Матеріал дійсно має значення. Зверніть увагу на такі особливості щодо освітлення:

  1. Тюль із поліамідних ниток не довговічна. Вона швидко руйнується під впливом сонячного світла.
  2. Ідеальний матеріал для тюлів – поліефір. Він менше мнеться. А також, не жовтіє під впливом сонця.
  3. Сітка легко пропускає повітря та сонячні промені і … як магніт притягує весь пил.
  4. Органза не пропускає і не накопичує пил шляхом щільної структури. Але також і не пропускає повітря в будинок.
  5. Оптимальний варіант – вуаль. Цей матеріал пропускає світло, повітря та не затримує пил.

Від візерунка залежить ступінь освітленості. Такі тканини можуть значно знизити освітленість у приміщенні. Сонцезахисний тюль може бути з:

  • вишивкою;
  • малюнком;
  • гладко фарбовані;
  • набивні;
  • з ефектом «жалості».

Замовляючи штори, люди часто намагаються купити 100% натуральні тканини. Проте варто розуміти, що вони зношуються з часом. Тому обирайте правильні варіанти для кожної кімнати.

За посиланням https://alser.ua/tyul-dlya-kukhni/ ви можете замовити найкращі штори від компанії «Asler». Зробіть ваш будинок затишнішим за допомогою тюлі!

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ