Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Яким буде початок літа в театрі «Воскресіння»: репертуар на червень

Актори львівського театру «Воскресіння» запрошують розпочати літо разом з ними. Про це повідомляє ЛМР.
Фото: Театр "Воскресіння"

У червні на відвідувачів чекають глибокі та проникливі драми: «Америка», «Іфігенія в Авліді», «За дверима», чудові комедії для гарного настрою: «Він, вона, вікно, покійник» та «Фредді, або Хто вбив баронесу?», комедійна рок-драма «Урок», мюзикл «Поїзд зі Львова» та екскурсія в почуття «Образ речей».

Репертуар на червень

«Америка»

1 червня о 18:00

Сучасна п’єса про пошуки себе і своєї душі.

П’єса починається з фінансового падіння молодого нью-йоркського бізнесмена, яке він приховує. У центрі уваги перебуває руйнування усіх стосунків після того, як імператив успіху та грошей втрачає силу. Вистава показує справжню вартість фальшивого світу успішного життя, безжально демонструючи його приховані виразки.

Вистава театру «Воскресіння» – це різдвяна фантасмагорія, під час якої головний герой шукає відповідь, що найцінніше в нашому житті: успіх і гроші, чи любов і добро. Сучасний «Гамлет» який ставить вічне питання «Бути чи не бути?». Сміх і сарказм змінюється на біль і зойк про порятунок. Нелегко навчитись жити в новій реальності і залишатись людиною.

«Іфігенія в Авліді»

2 червня о 18:00

Прекрасну Єлену вже викрали. Троянська війна почалася та грецькі війська не можуть відплисти з Авліди, бо нема вітру. Царю Агамемнону жрець пророкує перемогу у війні, лише за умови, що він пожертвує життям дочки Іфігенії. Влада чи людяність? Що вирішить Агамемнон? Програти війну чи виграти, втративши дитину? Питання, які були актуальні 5 тис. років тому — залишаються актуальними і сьогодні.

«Поїзд зі Львова»

8 червня о 18:00

Вистава побудована на музиці Львова 20-40 років XX століття. У виставі звучить жива музика і живе виконання пісень акторами театру. Ностальгічні спогади двох старших людей про події, які відбувались в 20-40 роках у Львові. Ці спогади і світлі, оскільки вони були тоді молодими, і водночас гіркі, тому що їх торкнулась тоді війна та переселення на польські землі, а також в Сибір. Вистава – це потяг в минуле, яке дуже насичене активними подіями того часу, що виражені в жанрі зйомок німого фільму. Глядач почує чудові пісні, побачить видовищні сцени, які насичені пластичними акторськими номерами.

«Урок»

9 червня о 18:00

П'єса Йонеско «Урок» розвиває ідею драматурга про творчу енергію мови. Мова трансформує реальність: скромний вчитель перетворюється в убивцю, бо «арифметика веде до філології, філологія — до злочину». Вчитель, носій мови, втілення інтелектуального, розумного начала, у своєму єдиноборстві з наївним самовдоволенням і неотесаним «тверезим глуздом» своєї учениці піддається енергії мови, її владі й вчиняє злочин.

Вистава зроблена в жанрі комедійної рок-драми. Комедійно-сатирично висміюється автократія і агресія у будь-якому вигляді. Яскравий бурлеск акторської гри, рок-гурт і візуальне рішення не залишать Вас байдужими.

«За дверима»

22 червня о 18:00

Людина повернулася з війни і опинилася за дверима. Але кохання – це та сила, яка проламує будь-які двері і робить людину щасливою.

Цікаві нестандартні рішення режисера, зворушлива історія випробування віри людини, яка повернулася з війни, розчарувалася у світі, а також тема кохання як порятунку людини у нашому світі – все це не дасть глядачам ні на хвилину відірвати погляд від сцени.

«Образ речей»

23 червня о 18:00

Адам – молодий студент Мідвестернського університету. Щоб якось покращити своє матеріальне становище, він влаштовується охоронцем в місцевий музей мистецтв. Тут він знайомиться зі студенткою Евелін, яка просто схиблена на мистецтві, свободі і сексі. Молоді люди проводять багато часу разом, і дівчина кардинально змінює життя Адама. Хлопець переконаний, що дівчина позбавляє його багатьох комплексів, чим робить його абсолютно іншою людиною, здатним отримувати задоволення від свого життя. Однак його найкращі друзі вороже налаштовані проти неї і вважають, що дівчина псує йому життя.

У п’єсі автор зачіпає багато спірних тем і питань щодо життя, мистецтва, речей, людей, образів, предметів.

«Він, вона, вікно, покійник»

29 червня о 18:00

Зміст цієї п'єси дуже загадковий, і кожна репліка змушує глядача сміятися та захоплюватися грою акторів. Помічник британського прем'єра Річард Уіллі таємно зустрічається з секретаркою у готелі «Вестмінстер». Несподівано вони виявляють у номері тіло мертвого чоловіка. Схоже, це грабіжник, якого притиснула віконна рама. Це загрожує скандалом. Річард та його помічник Пігден намагаються сховати труп. При цьому кожен наступний крок лише заплутує ситуацію, яка стає доволі катастрофічною з появою в номері спочатку керуючого готелем, згодом дружини Річарда і врешті ревнивого чоловіка секретарки Джейн, а потім… Але не будемо відкривати “всі карти”. Поза усім це комедія, світла комедія, що несе радість, сміх, позитивні емоції. Словом, усе те, за що ми любимо театр.

«Фредді, або Хто вбив баронесу?»

30 червня о 18:00

Кохання, гроші, вбивство, інтрига! Вистава, поставлена в жанрі детективної комедії, перенесе глядача в захопливий світ циркових залаштунків.

Головний герой – талановитий клоун і хазяїн цирку, що знаходиться на межі банкрутства. Щоб врятувати улюблене дітище, наважився зізнатись у злочині, який не скоїв.

На глядачів чекають яскраві костюми, сюжет що інтригує, неймовірна гра акторів і позитивні емоції.

Квитка на всі вистави можна купити за посиланням.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ