Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Який Samsung Galaxy S24 вибрати: базовий чи Ультра

Яскрава флагманська лінійка Самсунг Галаксі С24 рясніє цікавими нововведеннями. Кожній моделі є чим похвалитися.

Найбільше уваги навколо «протилежностей»: безкомпромісного Samsung Galaxy S24 Ultra та базового Galaxy S24. Різниця помітна неозброєним оком та відчувається на практиці вже з перших хвилин експлуатації.

Дійти до аргументованих висновків щодо вибору того чи іншого Самсунга допоможе порівняння основних характеристик.

Дизайн

Обидва смартфони — об’єктивно естетичні, відповідають загальноприйнятим стандартам краси. У звичайного С24 дизайн більш традиційний, формфактор зрозумілий та зручний. Бічні грані плоскі, кути трохи заокруглені. Ультра — футуристичний та екстравагантний, спереду здається, що це ідеальний прямокутник.

Колірна палітра збігається, але відрізняються матеріали виготовлення. Корпус базового з міцного алюмінію, а просунутий С24 — титановий. Обидва матові, завдяки чому відбитки пальців менше помітні на темному тлі.

В Ультра міцніша не лише рамка, а й «спинка». Скло Corning Gorilla Armor забезпечує новий рівень стійкості до механічних пошкоджень у порівняння з Corning® Gorilla Glass Victus 2.

Характеристики дисплея

0,6 дюйма — солідна різниця. Саме настільки S24 Ultra більший за базовий S24. Розмір діагоналі — не єдина відмінність:

  1. Роздільна здатність: QHD+ проти FHD+;
  2. форма: прямі кути проти «зрізаних»;
  3. підтримка фірмового стилуса: філігранна точність проти стандартних можливостей.

Ціна

За модель без префікса просять від 37999 гривень. Прийнятна вартість для смартфона преміального рівня. Ультра — значно дорожчий. Його купівля обійдеться щонайменше в 57999 гривень — за мінімальну комплектацію. Якщо зауважити, що конструкція «гіганта» передбачає наявність вбудованого електронного пера та значно більшу площу екрана, переплату можна вважати виправданою.

Вага

Оцінювати вагу смартфона доцільно з огляду на індивідуальні уподобання. Комусь до вподоби легкі моделі, які не відчуваються в кишені. Але й про любителів добротних девайсів забувати не варто.

Для частих розмов без використання навушників та гучномовця краще обрати 167-грамовий Galaxy S24. Його можна довго тримати однією рукою без дискомфорту у зап’ясті. Досягати вершин в іграх та насолоджуватися комфортним переглядом фільмів зручно з 232-грамовим S24 Ultra.

Камера

В обох моделях Самсунг використовує три типи об’єктивів: ширококутний, ультра ширококутний, телефото.

Завдяки додатковим датчикам та вищій роздільній здатності Ультра знімає значно краще. Основна камера в нього на 200 Мегапікселів, телефото — 10/50 Мегапікселів. Натомість S24 має лише 50 та 10 Мп відповідно. Також серед переваг топового збирання:

  • Оптичний зум 3х та 5х, цифровий — до 100-х;
  • максимальна роздільність фото 16320 x 12240 пікселів;
  • сповільнене знімання до 960 кадрів на секунду.

Фронтальна камера у пристроїв з однієї лінійки однакова з технічної й з програмної точки зору.

Висновки

Базовий Галаксі С24 дозволяє добряче заощадити. Водночас він пропонує актуальні апаратні фішки, органічно доповнює стильні образи та добре тримає заряд. Його варто обрати, якщо в плани на експлуатацію не входять пікові ігрові та програмні навантаження та експерименти з фотографування на телевік.

С24 Ультра — ідеал, якщо потрібен потужний камерофон, який ще довго буде залишати позаду конкурентів.

Для тих, кому важко визначитися між цими двома позиціями, Самсунг підготував S24 Ultra, який «відхопив» переваги обох.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ