Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Янукович створить Конституційну асамблею

“Найближчим часом ми розпочнемо роботу зі створення моделі Конституційної асамблеї як ефективного дорадчого механізму, що дозволить узгодити позиції фахівців з конституційного права, політичних експертів, політиків, громадськості. Ми спільно пройдемо весь шлях від дискусій з ключових питань реформи політичної системи до конкретних положень оновленого Основного Закону”, - зазначив Віктор Янукович сьогодні на засіданні Комісії зі зміцнення демократії та утвердження верховенства права.

Про це повідомила прес-служба глави держави.

Мета цієї роботи, наголосив Президент - формування збалансованої системи представницької демократії європейського зразка, зміцнення парламентаризму, побудова ефективної виконавчої вертикалі, створення дієвих механізмів “прямої демократії”.  

“Державі и народу України потрібен справжній демократичний рух вперед, без потрясінь, спекуляцій та потворних, руйнівних політичних експериментів”, - переконаний Віктор Янукович. 

Серед інших актуальних питань сьогодення, які ми маємо вирішити найближчим часом, Глава держави також назвав зміцнення законності та утвердження правосвідомості, реформу кримінальної юстиції, запровадження ефективного антикорупційного законодавства. 

“Звертаючись до вас, хочу ще раз висловити свою впевненість у тому,  що зусилля усіх членів Комісії незалежно від політичних поглядів та сфери діяльності будуть спрямовані на конструктивну співпрацю, прискорення виконання Україною своїх зобов'язань перед Радою Європи”, - наголосив Президент.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ