Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Японія готова вивести Україну з кризи

Японія прагне активно розвивати відносини з Україною, а також допомогти в тому, щоб Україна, якомога швидше зайняла дійсно провідну позицію серед нових розвинених країн.

Про це заявив голова японсько-українського економічного ради Хагуа Янагісава під час робочого сніданку президента Віктора Януковича з представниками Японо-українського економічного ради в четвер у Кіото.

Він наголосив, що двосторонні японсько-українські відносини успішно розвиваються в усіх напрямках, але сформований обсяг цих відносин "не може нас задовольнити". На думку японського бізнесмена, економічні відносини між Україною та Японією можуть бути переведені на більш високий рівень.

Зокрема Янагісава зазначив, що в Японії звертають серйозну увагу на можливості сільського господарства України, з урахуванням того, що в усьому світі можливі складнощі в цій сфері, зокрема на ринку продовольства між попитом і пропозицією.

У свою чергу, Янукович повідомив, що український уряд приймає багато зусиль для покращення інвестиційної привабливості України, забезпечення прозорих і сприятливих умов для роботи іноземного бізнесу.

"Це стосується і Японії, з якою ми незабаром починаємо переговорний процес щодо підписання угоди про сприяння та взаємний захист інвестицій", - наголосив президент.

За словами Януковича, Україна переживає новий етап розвитку, основними рисами якого є реформування та модернізація економіки, зміцнення політичної стабільності та формування привабливого інвестиційного клімату.

"Перші кроки вже зроблені", - резюмував президент.

Як повідомлялось, 19 січня, Янукович на першому українсько-японському форумі Інвестиційні можливості України в Токіо заявив, що за підсумками 2010 року зростання ВВП становило близько 5%, а промислового виробництва - близько 11%.

У той же час, учасникам форуму глава держави запропонував активніше співпрацювати з українськими партнерами і почати ділові переговори прямо зараз. Він побажав учасникам заходу плідної роботи і всіляких успіхів у спільній справі розвитку торговельно-економічних відносин між Україною і Японією.

Президент 18-21 січня перебуває в Японії з офіційним візитом на запрошення уряду Японії.

У четвер 20 січня у Кіото Янукович планує відвідати Кіотський університет і виступити перед студентами та викладачами вузу, повідомляє ТСН.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ