Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Політика

Японія прийме українських біженців

Уряд Японії надає можливість в'їзду українцям, які рятуються від російського вторгнення, навіть якщо у них немає родичів чи знайомих в Японії, які могли б виступити в якості гаранта.

Як повідомило Japantoday, уряд планує зважити кожен випадок щодо його потреб і видавати короткострокову візу в кожному окремому випадку як виняток. Це також дозволить змінити візу на візу, яка дозволяє працевлаштування, якщо перебування продовжиться.

На даний час, близько 1900 українців мають статус резидента Японії. В’їзд переміщених осіб з України спочатку вимагав, щоб поручителями були їхні родичі чи знайомі в Японії. Японія прийняла 47 евакуйованих осіб на цій основі до неділі.

Раніше прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда заявив, що уряд спершу дозволить допустити людей, які втекли з України і мають стосунки в Японії. Тепер двері також будуть відкриті для тих, хто не має такого підтвердження, враховуючи гуманітарну кризу, з якою стикаються мільйони українців через війну що триває.

Міністр закордонних справ Йосімаса Хаясі на засіданні комітету верхньої палати у вівторок підкреслив, що "навіть тим, у кого немає родичів або знайомих в Японії, буде дозволено в'їхати в країну в принципі, якщо це диктують гуманітарні міркування".

Міністр юстиції Йошіхіса Фурукава заявив, що евакуйовані, яким надано короткострокове проживання на 90 днів під час в'їзду в Японію, зможуть змінити свою візу на статус "відповідної діяльності" протягом одного року. Зміна дасть їм право на проживання та законне право займатися роботою.

"Ми будемо гнучко реагувати на візовий статус, враховуючи ситуацію, з якою стикаються евакуйовані", - сказав Фурукава на пресконференції.

Цей крок був зроблений після того, як посол України в Японії Сергій Корсунський та інші закликали Японію дозволити евакуйованим українським громадянам працювати.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ