Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Японський стартап створює свиней з органами, придатними для пересадки людині

Японський стартап PorMedTec оголосив у вівторок, що створив трьох клонів поросят, які мають органи, які можна трансплантувати людям з меншим ризиком імунного відторгнення, відкриваючи шлях для майбутніх міжвидових трансплантацій органів.

Поросята, які народилися в неділю з використанням клітин, імпортованих із американського біотехнологічного стартапу eGenesis, будуть надані медичним установам Японії для доклінічних досліджень, повідомили у фірмі.

PorMedTec, підрозділ Університету Мейдзі, у вересні імпортував генно-відредаговані клітини свиней з eGenesis і взяв їх ядра в яйцеклітини, створюючи генетично модифіковані ембріони. Потім їх імплантували в матку свині-матері для отримання поросят-клонів.

«Реалізації ксенотрансплантації довго чекали в Японії протягом кількох років, але вона залишалася на стадії базових досліджень, оскільки свині, які могли б витримати клінічне застосування, ще були на стадії розробки», — йдеться в заяві фірми.

Проте eGenesis просунувся в дослідженнях у цій галузі, вирощуючи свиней, які мають менші шанси на імунне відторгнення людьми-реципієнтами, маніпулюючи 10 пов’язаними генами свиней.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ