Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Явка на ЗНО на спеціальність «Право» в магістратуру становила 92%

Вперше в Україні 23 липня відбулося тестування із застосуванням технологій ЗНО для вступу в магістратуру на спеціальність «Право». За даними Українського центру оцінювання якості освіти, на участь в єдиному тесті зареєструвалося 1 тис. 896 вступників, явка на пункти тестування становила 92%, інформує урядовий портал.

Як повідомили в приймальних комісіях вищих навчальних закладах, порушень, що вплинули на проведення тестування, в пунктах не було зафіксовано.на 

Перший заступник Міністра освіти і науки Інна Совсун зазначила, що без кардинальних змін в системі освіти правників, не можна розраховувати на якість підготовки фахівців для системи правосуддя.

«Скарг від випускників бакалаврських програм на корупцію при вступі на магістерські програми саме за спеціальністю «Право» було найбільше. Це безперечно викривлювало ціннісні орієнтири майбутніх адвокатів та суддів. Тому пілотний проект в широкій перспективі дасть поштовх не тільки для реформи в системі освіти, але й в системі правосуддя. І важливо, що незалежний іспит для вступу до магістратури — це елемент ширшої стратегії з реформування правничої освіти в Україні», - підкреслила Інна Совсун.

Залишилось три дні до кінця кампанії – заяви подало 544 тис. абітурієнтів

Тепер до 29 липня кожен абітурієнт - учасник експерименту, у разі виникнення сумніву щодо правильності встановлення результатів, має право подати апеляційну заяву щодо результатів вступних випробувань. Ці заяви розглядатимуться комісію до 1 серпня. Рейтингові списки вищі навчальні заклади - учасники експерименту оприлюднять 8 серпня 2016 року, а зарахування на місця державного замовлення відбудеться 12 серпня.

Нагадаємо, що незалежне тестування відбулося 23 липня. Іспит складався з кількох блоків – «Право», і «Англійська мова».  У експерименті взяло участь 9 вищих навчальних закладів України, серед яких -  Львівський національний університет ім. Івана Франка.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ