Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Яворів День Соборності відзначив під марші військового оркестру

У середу, 22 січня, у місті Яворові Львівської області, в районному Народному домі «Сокіл» відбулася урочиста академія із нагоди Дня Соборності України.
Фото Людмила Шубіна, Гал-інфо.

Як передає власкор Гал-інфо, яворівчани вшановали День Соборності під патріотичні марші військового оркестру.

Дівчата у національних строях віднесли кошики синьо-жовтих квітів до монументу Героям Небесної Сотні та символічної «стіни плачу» з портретами полеглих на Сході за незалежність та територіальну цілісність держави військовослужбовців.

Опісля дружного виконання Державного гімну України ведучі урочистостей зачитали IV Універсал УЦР, яким проголошувалася повна незалежність УНР.

В урочистостях взяли участь голови Яворівських РДА та районної ради – відповідно Андрій Шумський, Володимир Сичак, їхні заступники – Назар Сойко, Володимир Мацелюх, секретар Яворівської міської ради, яка виконує обов’язки мера, Ольга Созанська, заступник міського голови Яворова, лідер молодіжного руху на Яворівщині Ігор Грабовський, депутати, чиновники, представники громадськості, духовенство.

У коментарі власкорові Гал-інфо секретар Яворівської міської ради Ольга Созанська наголосила, що День Соборності має бути в серці кожного українця щоднини.

«День Соборності – одне із найважливіших державних свят, роль якого в історії країни важко переоцінити.

Упродовж багатьох століть українці мріяли про Незалежну Єдину Соборну Державу, про те, щоб землі, які з історичних причин були поділені різними країнами, об’єдналися. Возз’єднання українців на своїй землі в єдиній Українській державі – вияв народної волі до самовизначення і консолідації, свідчення політичної зрілості нації.

Головний урок Злуки – це усвідомлення того, що тільки в єдності сила і перемога. Отож, День Соборності назавжди буде джерелом упевненості у нашому кращому майбутті, що зросла і зміцніла у віковій визвольній боротьбі українського народу.

Бажаю всім нам любові до рідної землі. Миру, добробуту, мудрості у прийнятті будь-яких рішень. Нехай віра в європейську, демократичну, соборну й економічно багату Україну надихає нас на нові звершення заради процвітання її народу», – сказала в розмові із журналістом Ольга Созанська.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ