Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура  |  Волинь

Яворів просто неба заспівав Великому Кобзарю «Вічная пам'ять»

Сьогодні, 10 березня, в місті Яворові Львівської області, на площі Ринок біля пам’ятника Великому Кобзарю, відбулося віче-реквієм із нагоди 159-х роковин від дня смерті Тараса Григоровича Шевченка.
Роковини смерті Шевченка - віче-реквієм. Фото Людмила Шубіна, Гал-інфо.

Як передає з місця події власкор Гал-інфо, молебень за душу Тараса Шевченка відправили двоє місцевих священиків УГКЦ – о. Степан Кобасяр, о. Василь Єсип. Духовним співом та творами на слова Т. Г. Шевченка оздобив подію народний хор «Яворівщина». Громада дружно заспівала просто неба Великому Кобзарю «Вічная пам’ять».

На площі Ринок в Яворові зібралося багато людей різного віку, серед яких – голова Яворівської районної ради Володимир Сичак, керівник апарату Яворівської РДА Зоряна Мірило, заступник міського голови Яворова, лідер молодіжного руху на Яворівщині Ігор Грабовський, керуюча справами виконавчого комітету міськради Наталія Тернова, керівник відділу культури , туризму та молоді Яворівської РДА Наталія Лялюк, чиновники, депутати міської та районної рад, керівники установ, підприємств, організацій, представники громадськості.

До пам’ятника Тарасові Шевченку в Яворові було покладено кошики квітів.

Замість політичних промов та закликів усі учасники події дружно заспівали шевченків «Заповіт».

Театральна студія з міста Новояворівська презентувала інсценізацію за творами Тараса Шевченка.

Нагадаємо, що заслання підірвало здоров’я Тараса Григоровича Шевченка. На початку 1861 року він тяжко захворів і 10 березня помер. Незадовго до смерті написав останній вірш – «Чи не покинуть нам, небого».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ