Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Єдине, що може вдарити по владі – це страйк держслужбовців, - політолог

Єдине, що може вдарити по владі, – це страйк держслужбовців, однак наразі вони досить залякані і не наважаться на такі дії. Про це учора, 23 грудня, під час прес-конференції заявив політолог та громадський діяч Тарас Возняк.

За його словами, реалізувати задум загальнонаціонального страйку не вдасться, адже в Україні практично не лишилося державних підприємств. Він вважає, що єдиний страйк, який справді може вдарити по владі – це страйк держслужбовців.

Водночас Тарас Возняк зазначив, що міжнародні санкції теж мають вплив.

Він додав: те що їх і досі не застосували пояснюється тривалістю та складністю цього процесу.

Тарас Возняк додав, що очікування введення санкцій – це ще гірше від самих санкцій, адже страх від цього тримає зв’язаними руки тих, хто готовий розв’язати питання Майдану силовим методом.

Окрім того, він зазначив, що й у владному середовищі тривають суперечки.

За словами політолога, зараз змагаються три групи впливу – команда Януковича та два олігархічні угрупування з різними векторами зовнішніх зацікавлень.

«Вони між собою конкурують. Дії та цілі у них різні. Оточення Януковича працює на забезпечення власного збагачення. Угрупування Клюєва проросійське. Дії спрямовані на дискредитацію Януковича, щоб він потрапив у міжнародну ізоляцію та приповз на колінах до Росії. Інше угрупування має більший інтерес до Заходу, тому втрата Україною суб’єктності їм невигідна. Їхнє завдання – послабити вплив Клюєва та провести ротацію, замінивши президента на кишенькового», - зазначив Тарас Возняк.

Фото - xppxx.ru.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ