Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Єрмак заявляє про задоволеність результатами Саміту НАТО у Вашингтоні

Саміт НАТО у Вашингтоні задекларував незворотність шляху України до членства в Альянсі, його члени зробили нові практичні кроки з підтримки України у війні з російським агресором, що триває, такі підсумки є задовільними.

Про це заявив голова Офісу президента Андрій Єрмак.

"Ми задоволені результатами вашингтонського саміту, тому що мова документів справді сильна. Ми бачимо, що союзники зробили реальні кроки вперед. Я думаю, що наступна зупинка - це Україна, яка має отримати запрошення", - сказав він на NATO Public Forum у Вашингтоні в четвер.

Єрмак зазначив, що, крім продемонстрованої єдності союзників про незворотність шляху України до повноправного членства в НАТО, таке майбутнє членство має високу підтримку українського суспільства, і тепер це питання з розряду не "якщо", а "коли".

"Ми, як і раніше, вважаємо, що членство України в НАТО - це наш національний інтерес, наша безпека, але також й інтерес НАТО", - заявив голова Офісу президента України.

Він також привітав заяви про постачання нових систем ППО Україні, зроблені на форумі, але наголосив, що їх потрібно більше.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ