Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

ЄС боротиметься з російською та китайською дезінформацією

Жозеп Боррель попереджає про «нову хвилю» сфабрикованих зображень, відео та оманливих вебсайтів, створених російськими й китайськими каналами.
Фото: picture alliance

Про це пише POlITICO.

Європейський Союз планує запустити нову платформу для протидії кампаніям дезінформації з боку росії та Китаю на тлі зростаючого занепокоєння, заявив глава зовнішньополітичного відомства ЄС Жозеп Боррель.

Так званий Центр обміну інформацією та аналізу в рамках зовнішніх служб ЄС — Європейська служба зовнішніх дій (EEAS) — намагатиметься відстежувати маніпуляції інформацією іноземними акторами та координуватиме роботу з 27 країнами ЄС і широким співтовариством неурядових організацій.

«Нам потрібно зрозуміти, як організовані ці кампанії з дезінформації... щоб ідентифікувати учасників маніпуляцій», — сказав Боррель.

Представник EEAS сказав, що це буде децентралізована платформа для обміну інформацією в режимі реального часу з неурядовими організаціями, країнами та агентствами з кібербезпеки, що дозволить краще зрозуміти нові загрози дезінформації та наративи та швидше вживати заходів для розв'язання таких проблем.

В ЄС заявляють, що кремлівська пропаганда, яка намагається звинуватити ЄС у глобальній продовольчій кризі через санкції, також поширилася на країни Африки та Близького Сходу.

Боррель також попередив про «нову хвилю» дезінформації сфабрикованих зображень, відео та вебсайтів, які видають себе за засоби масової інформації, що поширюється «у п’ять разів швидше за швидкість світла в соціальних мережах і службах обміну повідомленнями».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ