Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

ЄС допомагає оптимізувати роботу українських прикордонників та митників

Як інформує прес-служба Держприкордонслужби, з допомогою ЄС 26 українських прикордонників та митників, які стануть "агентами змін", навчалися як оптимізувати робочі процеси та отримати кращий результат, витративши менше ресурсів.
Фото: Держприкордонслужба

Днями відбулись тренінги для співробітників Державної прикордонної служби України та Державної митної служби України в межах проєкту ʺПідтримка ЄС у зміцненні інтегрованого управління кордонами в Україні (EU4IBM)ʺ. Проєкт фінансується Європейським Союзом.

Ці тренінги – перший невеликий крок на шляху до покращення процесів і процедур державних прикордонної та митної служб, що є частиною масштабної діяльності зі створення системи інтегрованого управління кордонами відповідно до європейських стандартів. Учасникам тренери презентували методологію та інструменти, що дозволяють переглянути, скоротити чи спростити робочі процеси з метою зменшення часу та оптимізації використання персоналу, ресурсів і зусиль організації, а отже, зрештою, давати кращі результати за менших витрат бюджетних коштів. Окрім того, очікується, що оптимізовані процеси будуть більш зручними, прозорими та перешкоджатимуть зловживанням владою та корупції.

ʺЄС застосовує комплексний підхід у наданні підтримки Україні. Цей перший тренінг є початком доволі тривалої роботи, що потребуватиме критичної самооцінки, відкритості та готовності до змін, так само як і неухильності та завзяття щодо впровадження оптимізованих процесів у життя. Однак після завершення ця трансформація підвищить ефективність та якість роботи українських служб, що працюють на кордоніʺ, – прокоментував Мартін Клауке, керівник секції ʺЕфективне врядування та демократизаціяʺ Представництва ЄС в Україні.

У наступні декілька тижнів команди, до складу яких увійдуть навчені співробітники Держприкордонслужби і Держмитслужби, а також національні та міжнародні експерти проєкту EU4IBM, розпочнуть аналіз та подальшу перебудову раніше визначених процесів, що належать до сфери інтегрованого управління кордонами.

ʺАналіз та перебудова бізнес-процесів є важливим інструментом оптимізації роботи будь-якої організації, і цей підхід продемонстрував гарні результати у державах-членах ЄС. Ми раді, що ця ініціатива знайшла відгук серед наших партнерів. Як Державна прикордонна служба, так і Державна митна служба є потужними структурами, оптимізація діяльності яких неодмінно посилить економічні та інші можливості їхніх клієнтів. А їхні клієнти – це громадяни Україниʺ, – пояснює керівник проєкту EU4IBM Арунас Адоменас.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ