Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

ЄС дозволив Болгарії, Угорщині та Словаччині експортувати в Україну пальне з російської нафти

Дев’ятий пакет санкцій Євросоюзу щодо росії дозволяє Болгарії, Угорщині та Словаччині, які отримали відстрочку запровадження ембарго на постачання російської нафти, експортувати вироблені з неї нафтопродукти в Україну.
Фото ілюстративне: Shutterstock

Про це свідчить опублікована 16 грудня в Офіційному журналі Євросоюзу постанова Ради ЄС про запровадження нового пакету санкцій, повідомляє Цензор.НЕТ.

Зокрема, ухвалене рішення "дозволяє Угорщині, Словаччині та Болгарії експортувати в Україну деякі продукти нафтопереробки, отримані з російської сирої нафти, імпортованої на підставі відступів, що розглядаються (від ембарго, – ред.), у тому числі за потреби, транзитом через інші держави-члени".

Ще один пункт постанови дозволяє Болгарії "експортувати до третіх країн певні нафтопродукти, отримані з російської сирої нафти, що імпортується на основі розглянутих відступів".

У публікації це пояснюється необхідністю "зниження ризиків для довкілля та безпеки, оскільки такі продукти не можуть безпечно зберігатись у Болгарії".

Документ уточнює, що відповідний річний експорт не повинен перевищувати середньорічного обсягу експорту такої продукції за останні п'ять років.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ