Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

ЄС на рік продовжив санкції за російську анексію Криму

Рада Європейського Союзу на один рік продовжив санкції, пов'язані з незаконною анексією Росією Криму і Севастополя.

Про це  повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу євроінституції.

"Рада ЄС сьогодні постановила продовжити санкції, введені у відповідь на незаконну анексію Криму і Севастополя Російською Федерацією, на наступний рік до 23 червня 2022 року", - повідомили в євроінституції.

Чинні наразі санкції включають обмеження на цільовий імпорт в ЄС товарів походженням з Криму або Севастополя, а також інфраструктурні або фінансові інвестиції та туристичні послуги в Криму або Севастополі. Експорт певних товарів і технологій кримським компаніям або для використання в Криму в транспортному, телекомунікаційному та енергетичному секторах або для розвідки, дослідження і видобутку нафти, газу і мінеральних ресурсів також підпадає під обмеження ЄС.

"ЄС не визнає незаконну анексію Криму і Севастополя Російською Федерацією і продовжує засуджувати це порушення міжнародного права відповідно до заяви Високого представника з закордонних справ і політики безпеки від імені ЄС від 16 березня 2020 року", - сказано у комюніке.

Доповнення

Вперше ці санкції були введені в червні 2014 року в відповідь на спроби навмисне підірвати територіальну цілісність України і дестабілізувати країну. З березня 2014 року ЄС накладає обмежувальні заходи проти Росії, у тому числі проти певних секторів російської економіки й індивідуальні обмежувальні заходи, у відповідь на цю навмисну дестабілізацію України, включаючи подовжені сьогодні санкції.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ