Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

ЄС надає 17,2 млн євро на підтримку науки та інновацій в Україні

В рамках програми ЄС “Горизонт 2020”, 83 українських організацій отримають 17,23 млн. євро на втілення своїх проектів. Серед цих організацій - заклади вищої освіти, дослідницькі установи та представники приватного сектору. Повідомило представництво Європейського Союзу в Україні.

Загалом, 505 організацій з України взяли участь у підготовці 915 заявок на суму 312,81 млн євро.

Такими чином, Україна займає шосте місце серед всіх асоційованих країн програми ЄС “Горизонт 2020”, відразу після Сербії та Ісландії, як за кількістю учасників, так й за сумою отриманого фінансування. За цими показниками Україна в три рази випереджає Туніс, Боснію та Герцоговину та Молдову. 

Потенціал України є значно більшим. Для його реалізації вона має продовжити реформи із створення більш сприятливого середовища для посилення співпраці українських наукових та виробничих установ з їхніми партнерами в ЄС, а також іншими країнами-учасницями програми “Горизонт 2020”.
 
Довідка.

В березні 2015 року Україна стала асоційованим членом програми ЄС “Горизонт 2020”. Відтоді, українські організації отримали змогу брати участь в програмі на тих же умовах, що й країни-члени ЄС та інші асоційовані члени “Горизонт 2020”.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ