Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

ЄС надасть мільйон євро на дослідження туберкульозу в Україні

Одеський національний університет імені Іллі Мечникова отримав від Європейського Союзу грант у понад 1 мільйон євро на спільні дослідження туберкульозу. Про це повідомляє Євроінтеграціний портал.

Понад 1 мільйон євро від ЄС спрямований на розвиток нових підходів до діагностики та лікування туберкульозу в рамках проекту співробітництва Innovation in Tuberculosis — INNOVA4TB. Проект фінансується програмою Marie Skłodowska-Curie Actions Horizon 2020-RISE”, — повідомили в університеті.

Проект має об'єднати академічні установи, заклади охорони здоров'я, дослідні центри та компанії з Іспанії, України, Молдови, Швеції, Німеччини та Чилі в єдиний консорціум. Його учасники зможуть відвідувати організації партнерів, проводити спільні дослідження, обмінюватися знаннями і вміннями в діагностиці та лікуванні туберкульозу.

Нині туберкульоз входить до десятки найнебезпечніших захворювань у світі і призводить до 1,5 мільйона смертей щороку. Це майже дорівнює загальній кількості смертності від СНІДу та малярії. Лікарська резистентність бактерій-збудників туберкульозу зростає. Лікування одного випадку резистентного туберкульозу може тривати до двох років, і його вартість може перевищувати 100 тисяч євро.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ