Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

ЄС надасть Міжнародній фінансовій корпорації гарантії щодо інвестицій для України

Єврокомісія (ЄК) оголосила в понеділок про укладення з Міжнародною фінансовою корпорацією (IFC) гарантійної угоди щодо підтримки інвестицій для відновлення України.

Про це повідомляє Інтерфакс з посиланням на документ. 

"У межах угоди Європейський Союз надасть IFC, члену групи Світового банку, до 90 млн євро фінансових гарантій для підтримки інвестицій в Україні в рамках програми IFC Better Futures (BFP)", - повідомляється в спільному комюніке сторін, оприлюдненому в Брюсселі.

Очікується, що приватні інвестиції в межах програми сягнуть понад 500 млн євро за всіма секторами, включно з основною інфраструктурою та виробництвом товарів, сприянням декарбонізації та збереженням засобів для існування, наголошується в документі.

"Ця угода є ще одним прикладом нашої чудової співпраці з IFC у наших зусиллях зі збільшення інвестицій в Україну. Ця гарантія EFSD+ (The European Fund for Sustainable Development Plus) допоможе відновити інфраструктуру країни, підтримати її бізнес-сектор і підвищити стійкість її економіки, підтверджуючи прихильність Європейського Союзу підтримці України в цей час кризи", - прокоментував підписання член ЄК із політики сусідства та розширення ЄС Олівер Варгеї.

Європейський фонд сталого розвитку плюс (EFSD+) є частиною інвестиційної структури Європейського Союзу. Він підтримує державні та приватні інвестиції в країнах-партнерах у всьому світі, надаючи фінансові гарантії, змішане фінансування і технічну допомогу для сприяння інклюзивному економічному розвитку, пояснюють у Брюсселі.

Фінансові гарантії в межах EFSD+ є юридично обов'язковими угодами, відповідно до яких ЄС погоджується виплатити належну суму в разі фінансових втрат, з якими можуть зіткнутися кредитори.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ