Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

ЄС остаточно затвердив безвізовий режим для Грузії

Рада ЄС у понеділок остаточно затвердила безвізовий режим для громадян Грузії. Про це йдеться у повідомленні Ради ЄС.

"27 лютого Рада ЄС прийняла регламент щодо візової лібералізації для грузинів, що подорожують в ЄС", - йдеться у повідомленні.

"Ця угода зробить народи Грузії і ЄС ближчими одне до одного і сприятиме зміцненню туризму і ділових зв’язків. Вона стала результатом втілення Грузією необхідних реформ. На додачу нещодавня адаптація механізму призупинення зробила цю угоду можливою", - заявив міністр внутрішніх справ і національної безпеки Кармело Абела.

У повідомленні зазначається, що тепер голови Ради ЄС та Європарламенту мають підписати ухвалений регламент.

Зазвичай підписання, яке є формальною бюрократичною дією, відбувається непублічно, однак у випадку з Грузією в ЄС зроблять виняток. Публічна церемонія підписання регламенту призначена на 1 березня.

Після цього текст буде опублікований в Офіційному журналі ЄС і набере чинності через 20 днів після цього, одночасно з механізмом призупинення безвізових режимів. Таким чином, наприкінці березня безвіз для Грузії вже може запрацювати на кордоні.

Відносно України, як очікується, процес візової лібералізації має продовжитися 28 лютого, коли Рада ЄС, Європарламент та Єврокомісія розпочнуть тристоронні переговори про проект законодавчого акту щодо скасування візових вимог для українців. Після подальшого голосування в Європарламенті та затвердження Радою ЄС безвіз для України може набути чинності за кілька місяців.

Європейська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ