Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

ЄС та Україна посилить співпрацю у сфері енергоефективності

Віце-прем’єр Зубко та Єврокомісар Каньєте обговорили подальшу співпрацю ЄС та України у сфері енергоефективності. Про це повідомили у прес-службі Віце-прем’єр-міністра України.

Для України дуже важлива подальша співпраця та підтримка Євросоюзу у реформі енергоефективності та роботі Фонду енергоефективності. Крім того, нас дуже цікавить залучення сучасних технологій та технічних рішень при впровадженні  енергоефективності у промисловості, транспорті та енергетиці, оскільки це напряму пов’язано з конкурентоздатністю української продукції на зовнішніх ринках. Про це наголосив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко у Брюсселі  під час зустрічі з Єврокомісаром з питань кліматичних дій та енергетики Мігелем Аріасом Каньєте.

Віце-прем’єр-міністр повідомив, що наразі Україна за підтримки міжнародних партнерів успішно імплементує Директиви ЄС з енергоефективності. Зокрема прийнято базове законодавство, формується  ринок послуг ЖКП, відкрито ринок енергоаудиту, і вже сертифіковано 364 енергоаудитори, створено Фонд енергоефективності, обрано його Наглядову Раду та затверджено грантову політику, і вже почали впроваджуватись перші 15 проектів.

«Головним завданням на 2019 рік є прийняття закону «Про енергетичну ефективність» на виконання 27 Директиви ЄС. Цей закон передбачає включення всіх трьох ключових ланок системи енергоефективності: «генерація»-«транспортування»-«кінцевий споживач». Цей закон має стати завершальною ланкою у прийнятті ключових законодавчих актів в сфері енергоефективності в Україні. Розраховуємо на подальшу підтримку нашої реформи з боку ЄС », — заначив Геннадій Зубко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ