Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

ЄС ухвалив нову систему реєстрації для в'їзду в країни Шенгену

20 листопада Рада Європейського Союзу схвалила впровадження нової системи реєстрації в'їзду і виїзду на зовнішніх кордонах Шенгенської зони.

Як повідомляє сайт Ради ЄС, нова система в'їзду/виїзду (EES) буде реєструвати інформацію про громадян країн, які не входять в ЄС, зокрема, буде зареєстровано ім'я, проїзний документ, відбитки пальців, зображення особи, дата і місце, коли вони перетинають кордон чи отримують відмову у в'їзді в Шенгенську зону.

"Сильний контроль наших зовнішніх кордонів має важливе значення для функціонування Шенгенської зони. Система в'їзду і виїзду сприятиме поліпшенню зовнішнього прикордонного контролю, кращої ідентифікації осіб, які порушили термін перебування, та посилення боротьби з тероризмом", - заявив міністр внутрішніх справ Естонії Андрес Анвельт.

Система дозволить як посилити, так і прискорити перевірки на кордонах, оскільки нова електронна система замінить штамп в паспорті, а також буде застосовуватися незалежно від того, чи потрібна  подорожуючим віза.

Тепер Раді ЄС та Європейському парламенту необхідно підписати ухвалу. Підписаний текст буде опубліковано в Офіційному журналі ЄС і набуде чинності через 20 днів. Очікується, що нова система запрацює в 2020 році.

Як повідомлялося раніше, комітет постійних представників країн-членів ЄС (COREPER) схвалив мандат на переговори за трьома правилами використання Шенгенської інформаційної системи (SIS). Мова йде про використання SIS у сфері поліцейського і судового співробітництва у кримінальних справах, у сфері перевірок на кордонах і для повернення громадян третіх країн, які незаконно перебувають в ЄС.

DT.UA

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ