Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

ЄС відреагував на нову хвилю затримань РФ в окупованому Криму

У Європейському Союзі відреагували про обшуки та затримання кримських татар на території анексованого Криму, вчинені російською владою у середу, 27 березня.

Про місце перебування затриманих мають бути негайно повідомлені зацікавлені особи, а самим затриманим має бути забезпечено доступ до юридичного представництва. Про це у середу під час брифінгу заявила офіційний представник Європейської служби зовнішніх справ Майя Косьянчич, передає УНН.

"Ми знаємо про ці повідомлення про обшуки, здійснені представниками російської влади на нелегально анексованому Кримському півострові, і затримання, які послідували після цього", - вказала Косьянчич.

Вона нагадала, що у заяві до 5-ї річниці анексії Росією Криму Високого представника ЄС з закордонних справ і політики безпеки Федеріка Могеріні особлива увага була приділена ситуації, яка стосується прав людини на Кримському півострові. "І у заяві чітко вказано, що ситуація значно погіршилася, що жителі Кримського півострова зіткнулися з обмеженнями фундаментальних свобод, зокрема, свободи самовираження, релігії, переконань разом із правом на мирні зібрання. Особливо були сильно порушені права кримських татар,.. у тому числі (через - ред.) переслідування їхніх лідерів та членів їхньої спільноти", - додала Косьянчич.

"Як і рекомендовано як ООН, так і ЄС, РФ має припинити вибіркові обшуки на приватній власності, яка належить кримським татарам, і вжити подальших заходів, необхідних для забезпечення того, що свобода самовираження, право на мирні зібрання, свобода об'єднання,.. релігії могли бути реалізовані усіма у Криму без будь-якої дискримінації за якою-небудь ознакою", - додала представниця ЄС.

"І саме щодо цієї ситуації, ми переконані, що місце перебування затриманих повинно бути негайно повідомлено зацікавленим особам і їх права на юридичне представництво має бути повністю дотримане", - підсумувала Косьянчич.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ