Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

ЄС виділив 24 млн. євро на гуманітарну допомогу для сходу України

28 лютого Європейська Комісія оголосила про виділення 24 млн. євро гуманітарної допомоги для забезпечення потреб осіб, що постраждали від конфлікту на сході Україні, повідомили у представництві Європейського Союзу в Україні.

Фінансування виділено у зв’язку з конференцією високого рівня, яку організовують в Брюсселі Європейська Комісія та Офіс ООН з координації гуманітарних питань. Ця конференція має підвищити обізнаність про гуманітарні наслідки конфлікту на сході України.

З цієї нагоди Єврокомісар з питань гуманітарної допомоги та управління у кризових ситуаціях Христос Стиліанідес відзначив: “Чотири роки конфлікту на сході України стали суттєвим тягарем для цивільного населення. Ми не можемо не зважати на гуманітарну кризу поряд з Європейським Союзом. Підтримка постраждалих від конфлікту осіб, де б вони не перебували, є одним з пріоритетів ЄС. Наш новий пакет допомоги охоплює такі життєво необхідні сфери як харчування, охорона здоров’я та освіта для дітей”.

Нове фінансування ЄС сприятиме забезпеченню базових потреб найбільш вразливого населення вздовж лінії розмежування, зокрема й на територіях, які не контролює українська влада. Допомога передбачена й для тих, хто змушений був залишити територію конфлікту і переїхати до сусідніх країн. ЄС разом з його країнами-членами є найбільшим донором України в питаннях гуманітарної допомоги, відновлення на ранніх стадіях та сприяння розвитку. Від початку конфлікту в 2014 році загальна сума допомоги ЄС перевищує 677 млн. євро. Ця сума включає цю останню фінансову допомогу, про яку Єврокомісія оголосила 28 лютого. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ