Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

ЄС запровадить санкції проти китайських компаній, які допомагають росії

Європейський Союз планує запровадити санкції проти китайських компаній, які допомагають росії вести війну проти України.

Про це пише Financial Times, посилаючись на документ, який є в розпорядженні редакції.

Зазначається, що у новому санкційному пакеті опинилися сім китайських компаній. Дві компанії з материкового Китаю — Semiconductors і King-Pai Technology, а також п'ять компаній з Гонконгу, включаючи Sinno Electronics, Sigma Technology, Asia Pacific Links, Tordan Industry та Alpha Trading Investments. Новий санкційний пакет обговорять вже цього тижня.

King-Pai Technology вже перебуває під санкціями Сполучених Штатів. США повідомляли, що ця компанія є постачальником для багатьох підприємств військово-промислового комплексу РФ.

До санкційного списку, що готується, також входять дві компанії з Об'єднаних Арабських Еміратів і одна з Вірменії. Такий перелік потребує одноголосного схвалення 27 держав-членів Євросоюзу.

"З огляду на ключову допоміжну роль електронних компонентів для використання військово-промисловим комплексом Росії для забезпечення агресивної війни проти України, доречно також включити деякі інші суб'єкти в третіх країнах, які займаються обходом торгових обмежень, а також певні російські організації, які займаються розробкою, виробництвом та постачанням електронних компонентів для оборонно-промислового комплексу РФ", — йдеться у документі.

Видання зазначає, що ЄС прагне вирішити проблему обходу санкцій у ширшому значенні: зробити так, щоб обмежити продаж певних товарів третім країнам, якщо дипломатичний тиск не змінить їх поведінку.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ