Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

ЄС запровадив 25% мита на українську металургію

Європейська комісія ухвалила рішення запровадити захисні заходи щодо своєї металургійної продукції у рамках антидемпінгового розслідування. В українському уряді наполягають, що такі дії суперечать нормам Світової організації торгівлі. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Мінекономіки.

Митні обмеження набули чинності 19 липня. З цього часу ЄС запроваджує обмеження на ввезення 28 видів металургійної продукції, до 23 видів з яких застосують тарифні квоти терміном на 200 днів.

«Тарифні квоти будуть застосовуватися на основі принципу «first come, first served» (перший прийшов — перший отримав), а після того як квота буде вичерпана до наступних поставок застосовуватиметься мито у розмірі 25%», — повідомляють в Мінекономіки.

Крім цього, Мінекономіки повідомили, що відстоюватимуть права українських металургійних виробників та наполягають на пом'якшенні захисних заходів Євросоюзу.

«Мінекономрозвитку разом з українськими виробниками продовжує відстоювати інтереси України в рамках процедури розслідування. Так, у вересні заплановано проведення слухань, у яких братимуть участь представники Мінекономрозвитку та ряд українських виробників, які представлятимуть позицію української сторони перед Європейською комісією», — зазначають у прес-служба Мінекономіки.

За даними Мінекономіки, обсяг експорту української металургії до  ЄС перевищує 1,3 мільярди доларів на рік. Зокрема, у 2016 Україна експортувала металургії на 1,4 мільярди доларів, а у 2017 році — на 1,44 мільярди доларів.

Раніше Дональд Трамп ввів мита на імпорт сталі (25%) і алюмінію (10%). Підписані президентом розпорядження набули чинності 23 березня. З переліку країн тимчасово були виключені Мексика, Канада та ЄС.

Український уряд тоді заявляв, що працює над тим, щоб вивести товари української металургії з-під дії американських мит.

Також повідомлялось, що валютні надходження від експорту чорних металів за перше півріччя 2018 року збільшилась на 32,2% порівняно з аналогічним періодом 2017 року.

Громадське

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ