Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

ЄСПЛ підтвердив отримання позову проти Росії у справі MH17

Європейський суд з прав людини отримав позов проти Росії від родичів катастрофи авіалайнера МН-17, що розбився на Донбасі 17 липня 2014 року. Про це підтвердили "РИА Новости" в прес-службі суду.

За словами співрозмовника агентства, серед заявників 33 людини, які є родичами жертв з Малайзії, Австралії і Нової Зеландії. У прес-службі не повідомили, коли саме суд планує розглянути цю скаргу.

Заявники звинувачують Росію в порушенні статті 2 (право на життя), статті 3 (недопущення нелюдського і такого поводження, що принижує гідність,) і статті 13 (право на ефективний засіб правового захисту) Європейської конвенції з прав людини.

Раніше австралійський телеканал повідомив, що родичі кількох австралійських і новозеландських пасажирів малазійського лайнера МН17 планують через Європейський суд з прав людини вимагати від Росії виплати компенсацій в розмірі $10 млн на кожного пасажира.

За даними телеканалу, позов проти Росії і її президента в ЄСПЛ направила 9 травня австралійська юридична фірма LHD Lawyers.

УП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ