Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Євреї висловили «глибоку відразу до почестей Бандери»

Найбільша єврейська правозахисна організація Центр Симона Візенталя, штаб-квартира якої розташована в Лос-Анджелесі, обурена присвоєнням звання Героя України лідерові ОУН Степану Бандері.

У заяві директора Центру Марка Вейцмана висловлюється «глибока відраза до почестей, яких удостоївся Бандера, який співпрацював з нацистами на ранніх етапах Другої світової війни, і чиї послідовники мають відношення до вбивств тисяч євреїв та людей інших національностей». Також Центр Візенталя звернув увагу на те, що нагородження лідера ОУН відбулося саме в той день, коли світ згадував загиблих під час Голокосту.

Головний рабин України Яків Дов Блайх говорить, що теж проти рішення Ющенка про присвоєння Бандері Героя. «Президент хотів зробити якийсь гарний вчинок, але обрав погані методи», - сказав він. Нагадаємо, що раніше проти присвоєння Бандері звання Героя України виступили польські політики та офіційні особи (поляки звинувачують ОУН-УПА в організації геноциду поляків на Волині під час війни).

Продовжують визначатися щодо «бандерівського» Указу Ющенка і українські політики. Янукович і Партія Регіонів вже засудили його, а днями з цього приводу висловилися Сергій Тігіпко і Юлія Тимошенко. Тігіпко проти Указу: «Цей указ Ющенка роз'єднав країну. Весь південний схід і Київ цього рішення зовсім не розуміють». А ось Тимошенко уникнула прямої відповіді. «Історики повинні чітко встановити - які герої захищали незалежність, а які герої працювали проти неї», - ухильно сказала вона пише «Сегодня».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ